promijenili sustav, ljude / Afera oko doktorata Vice Mihanovića ocrnila je Ekonomski fakultet u Osijeku. Dekan se ispričao svim alumnijima

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Mediji su otkrili da je doktorska disertacija HDZ-ovca plagijat, no u prosincu 2021. godine, Sveuličište u Osijeku je na temelju nalaza Povjerenstva o znanstvenoj procjeni doktorske disertacije utvrdilo da je njegov doktorski rad korektan

16.7.2023.
17:37
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Dekan ekonomskog fakulteta u Osijeku, Boris Crnković dao je intervju za tportal u kojem je prokomentirao i aferu s doktoratom HDZ-ovca Vice Mihanovića.

Kaže da od te afere ne bježe, a posjeduju i koriste softver za provjeru plagijata diploma i doktorskih radova, ali i ističe kako se na kraju svodi sve na mentora studenta kao i Povjerenstvo koje radove procjenjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nismo htjeli negirati. Poduzeli smo sve što je u našoj moći da se to raščisti, kao i sve mjere da se to ne ponovi. Taj smo studij stavili u mirovanje, promijenili smo voditelja kao i kompletnu strukturu doktorskog vijeća studija kako bismo ga učinili transparentnijim, a sve s ciljem da se to ne ponovi", kaže.

Navodi i kako mu je žao ako je zbog afere nekom od alumnija narušen ugled. "Ispričavam se u ime fakulteta.Trudio sam se to komunicirati na način da dokažemo kako je to izoliran slučaj, da nije pravilo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve što se dogodilo, mentor je prošao stegovni postupak, ostali članovi Povjerenstva su već u mirovini pa i ta činjenica govori da je to daleka prošlost", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Kedžo: 'Tri ili četiri pjesme imaju snagu polufinala Eurosonga. Moja da je plagijat? Nisam primio tužbu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo