NOVI ČELNI ČOVJEK BIJELIH / Legenda Hajduka o Biliću: 'Neće mu biti lako, pa zadnju duplu krunu smo uzeli kada sam ja branio'

Po struci ekonomist, s američkom diplomom, za sve dosadašnje dosege u poslovnom životu zaslužuje čistu peticu, ako je suditi po životopisu, no uloga koja ga čeka, sasvim je drugi svijet

25.4.2024.
19:36
VOYO logo

Tko je Ivan Bilić, pitanje je koje grmi sa svih strana još od jučer kada se pročula vijest da je došao u fokus uloge koja za Split puno znači. Svi znaju da Hajduk ima novog predsjednika, ali nitko ne zna tko je on.

Image
NOVI ŠEF HAJDUKA /

'Imamo sportskog direktora, a ne mogu govoriti što će biti s Perišićem'

Image
NOVI ŠEF HAJDUKA /

'Imamo sportskog direktora, a ne mogu govoriti što će biti s Perišićem'

"Ne znam, ne znam ništa o čovjeku, ne znam što bi rekla. Tako dok ne vidimo što radi nema smisla komentirat", kaže Ena iz Splita dok Ratka dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A jesam, jesam, ali sam čula je da je nešto puno visok. To mi je bilo najvažnije."

O Biliću je progovorio i bivši golman Hajduka Tonći Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slušajte mi nismo bili prvaci dugo, dugo godina, eto zadnja dupla titula je bila kad sam ja branio, ja sam i zaboravio kad je to bilo i neće mu biti lako", kaže Gabrić.

Iako nije poznat širem krugu ljudi, strastveni navijači Hajduka i reprezentacije itekako znaju tko je Ivan Bilić. Uz sjevernu tribinu, čest je gost bio i na utakmicama reprezentacije u svijetu. Od Japana do Portugala gdje se uputio biciklom i u pratnji prijatelja i prevalio put od tri tisuće kilometara. Na prvu nepoznat, ali zato čini se na prvu i prihvaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima je nama drago da je iz navijačkog puka i da ima tu energiju koja je ovaj potrebna Hajduku i evo s obzirom da je izabran naravno da će imat podršku svih nas", kaže još jedan bivši golman Hajduka Vladimir Balić.

Image
Foto: Pixsell

Po struci ekonomist, s američkom diplomom, za sve dosadašnje dosege u poslovnom životu zaslužuje čistu peticu, ako je suditi po životopisu, no uloga koja ga čeka, sasvim je drugi svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako mislim da je uvijek lakše nekome ko nema nekakvu javnu povijest, da se tako izrazim. Ok, svi smo vidjeli ona njegova simpatična videa iz navijačkih dana, ali mislim da će mu to čak nekako dat nekakvu slobodu da malo sa više razuma, sa manje emocija odradi taj posao", ističe novinar Slobodne Dalmacije Antonio Juričić.

Teško je pobjeći od emocija, posebice navijačkih kad je Hajduk u pitanju. A novi predsjednik posljednjih tridesetak godina redovito je na tribinama bodrio Bijele. Otkrio nam je i trenutak koji ga je najviše oduševio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da smo igrali protiv Mladosti, nula nula a na poluvremenu je ušao Zvone Deranja i da je tri gola. Ja sam bija u tom trenutku na sjeveru zaljubljen u njega. Ja mislim da san taj dan biža iz škole ili ne mogu se sjetit, ali meni je on tad posta jedan od najdražih igrača Hajduka", rekao je Bilić.

A da bi se takve epizode ponovile nužne su i promjene. Izbor trenera i moguće novog sportskog direktora. Stara narodna kaže da je više glava pametnije od jedne, što je očito i bio cilj. Sve ovo miriše na jednu potpuno novu kulturu i način rada u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo