Roditelji ocjene djece mogu provjeravati klikom miša

Zagrebačka Petnaesta gimnazija u srijedu je omogućila roditeljima da elektronskim putem provjere ocjene svoje djece u elektronskom imeniku.

19.1.2012.
11:12
VOYO logo

Također, u gimnaziji su odlučili da papirić s lozinkom za ulaz u elektronski imenik ne daju roditeljima, nego djeci, i tako im prepuste odgovornost da o svojim uspjesima ili neuspjesima obavijeste roditelje.

"Mogli smo napraviti tako da roditelji sami ulaze i gledaju imenik svog djeteta, ali mislimo da to ne bi bilo fer. Ovako je bolje, dali smo mogućnost djetetu da se pohvali dobrim ocjenama, ali i da preuzme taj teret da roditelje obavijesti o lošima. Na taj način produbljuje se povjerenje između djece i roditelja", kazala je prof. Veronika Javor, ravnateljica zagrebačke Petnaeste gimnazije, za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o tri prva razreda, a, b i c, a od polugodišta uključili smo i d razred. Oni imaju elektroničke dnevnike, u njih im se upisuju ocjene, bilješke i primjedbe. Sve to jednom tjedno otisnemo tako da imamo i na papiru", objasnila je prof. Javor.

Inače, softver za elektronički imenik izradio je Carnet, a eksperimentalno ga je prva uvela zagrebačka XV. gimnazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo