Turski premijer ustavnome sudu tužio Twitter, You Tube, Facebook...

Turski premijer Tayyip Erdogan potužio se ustavnome sudu u petak da njemu i njegovoj obitelji društvene mreže krše prava, rekao je za Reuters jedan visoki dužnosnik njegova ureda.

18.4.2014.
22:17
VOYO logo

Erdoganova je vlada u ožujku bila blokirala Twitter i YouTube što je naišlo na međunarodnu osudu. Turske je vlasti na odluku o blokadi potaknula audio-snimka koja je procurila u javnost, a koja navodno pokazuje korumpiranost Erdoganova užeg kruga.

Blokada Twittera ukinuta je početkom travnja jer je ustavni sud odlučio kako takva odluka krši pravo na slobodu izražavanja, a Erdogan tvrdi kako je sud pogriješio i traži preinaku presude. YouTube je i dalje u Turskoj blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reutersov visoki izvor kaže kako se Erdoganov odvjetnik ustavnome sudu žali da ne može provesti sudsku presudu o skidanju sadržaja kojima se krše Erdoganova prava i zato traži pedeset tisuća turskih lira, odnosno oko 130 tisuća kuna.

Turski su dužnosnici ovaj tjedan u Ankari razgovarali s predstavnicima Twittera, ali nije postignut dogovor o otvaranju turskoga ureda Twittera, niti o Twitterovu plaćanju turskih poreza, što su dva glavna zahtjeva službene Ankare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo