[FOTO, VIDEO] DINAMO - SABURTALO 3:0: / Oršić, Petković i nevjerojatni Olmo uništili goste i odveli Modre u 3. pretkolo

Image
Foto: PIXSELL

Zagrebački Dinamo plasirao se u 3. pretkolo Lige prvaka

30.7.2019.
21:59
PIXSELL
VOYO logo

DINAMO - SABURTALO 3:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 200 gledatelja; Sudac: Daniele Doveri (Italija);

Strijelac: 1-0 Oršić (77), 2-0 Petković (89), 3-0 Olmo (90+3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Leovac / Altunašvili

Crveni karton: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Pinto, Perić, Lešković, Leovac - Ademi, Gojak, Kadzior (od 74. Dani Olmo) - Hajrović (od 84. Majer), Oršić, Gavranović (od 63. Petković)

SABURTALO: Kuaptadze - Mali (od 59. Tabadze), Margvelašvili, Rekviašvili, Kakubava - Čabradze (od 69. Jinjolava), Tsnibiladze, Altunašvili - Gabedava, Rolović, Gorgiašvili (od 61. Diasamidze)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image

Nogometaši Dinama izborili su plasman u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu pred praznim tribinama maksimirskog stadiona pobijedili gruzijskog prvaka Saburtalo sa 3-0 i tako potvrdili pobjedu 2-0 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ZNA SE S KIM ĆE DINAMO IGRATI U TREĆEM PRETKOLU: /

Bit će to pravi spektakl, oni su opasni i plave čeka težak sudar

Image
ZNA SE S KIM ĆE DINAMO IGRATI U TREĆEM PRETKOLU: /

Bit će to pravi spektakl, oni su opasni i plave čeka težak sudar

Obranili prednost od 2:0 iz prvog dvoboja

"Modri" su u prvom susretu u Tbilisiju slavili sa 2-0, no u uzvratu je bilo teže nego što se očekivalo. Gruzijci su u prvom poluvremenu imali tri lijepe prilike i mogli su šokirati hrvatskog prvaka. Srećom, Mislav Oršić je golom u 77. minuti razriješio sve dvojbe, a pobjedu 'Modrih' potvrdio je Bruno Petković u 89. minuti. Zanimljivo, Oršić i Petković su bili strijelci i u Tbilisiju. U posljednjim trenucima susreta gol je zabio i Dani Olmo u svom prvom nastupu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

30.07.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Saburtalo. Trener GNK Dinamo Nenad Bjelica. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv Ferencvarosa. Mađari su u prvom susretu u Budimpešti pobijedili Vallettu sa 3-1, dok je uzvrat u Ta'Qali završio 1-1. Domaćin je poveo u 28. minuti golom Fontalenne iz kaznenog udarca, a izjednačio je Niguen u 61. minuti.

Prva utakmica je na rasporedu u utorak u Zagrebu, a uzvrat je u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred praznim maksimirskim tribinama

Dinamo je Gruzijce ugostio pred praznim tribinama jer je UEFA kaznila hrvatskog prvaka zbog upotrebe pirotehnike, blokiranih stepenica i rasističkog ponašanja tijekom utakmice protiv Benfice. "Modri" su dobili dvije utakmice kazne, no jedna je uvjetna i aktivirat će se ukoliko u razdoblju od dvije godine Dinamo ponovo bude kažnjen.c

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je tako peti put u povijesti domaću europsku utakmicu igrao pred praznim tribinama i pritom ostvario drugu pobjedu. "Modri" su pobijedili i Pjunik. Jednom su remizirali (PSV Eindhoven), a dva susreta su izgubili (Ajax, Temišvar).

Posljednju domaću euro-utakmicu bez navijača Dinamo odigrao prije 2105 dana

Posljednju domaću euro-utakmicu bez navijača Dinamo je odigrao prije 2105 dana, 24. listopada 2013. u Maksimiru je gostovao PSV (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prvi zaprijetio. U 22. minuti je Oršić izveo korner uputivši povratnu loptu na koju je natrčao Hajrović, ali je pucao preko vrata. Samo minutu kasnije opasno je zaprijetio Gabedava, no pucao je pored gola. U 33. minuti Gabedava je još jednom zaprijetio, ali je Livakvić bio spreman.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

30.07.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Saburtalo. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Saburtalo najbolju priliku u prvom dijelu imao u 35. minuti

Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 35. minuti. Mali je prošao po krilu i ubacio prizemno u kazneni prostor, Rolović je bio potpuno sam pred golom Dinama, ali je promašio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nastavku je Dinamo prvi imao priliku. Ponovo nakon kornera. Ovoga puta je pucao Lešković, ali pored gola.

Oršić zabio za 1:0, a Petković za 2:0

Gosti su nešto otvorenijom igrom pokušali iznenadit, no u nastavku nisu imali previše prilika. Sve dvojbe oko pitanja tko nastavlja europsku priču u kvalifikacijama Lige prvaka, Dinamo je razriješio u 77. minuti kada je Mislav Oršić zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petković je primio loptu, a onda sjajno dodao Oršiću koji je lijepo pucao i pogodio lijevi donji kut za vodstvo Dinama. Oršić se tako nakon susreta u Tbilisiju ponovo prometno u ključnog igrača. U prvom susretu također je zabio prvi gol na utakmici, a potom i izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.dailymotion.com/video/x7eryfq

Olmo asistirao i zabio za kratko vrijeme

U 89. minuti među strijelce se upisao i Bruno Petković sjajno reagiravši na asistenciju Danija Olma. U posljednjim trenucima susreta treći gol je zabio i sjajni mladi Španjolac Dani Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Liga prvaka, 2. kolo kvalifikacija DINAMO (HRV) - Saburtalo (Gru) 3-0 (ukupno 5-0) (Oršić 77, Petković 89, Olmo 90+4) Valletta (Mlt) - Ferencvaros (Mađ) 1-1 (2-4) (Fontanella 27-11m / Nguen 60) APOEL (Cip) - Sutjeska (CG) 3-0 (4-0) (Pavlović 13, 25, 66) Kalju (Est) - Celtic (Ško) 0-2 (0-7) (Kulinits 10-ag, Šved 90+3) Maccabi Tel Aviv (Izr) - Cluj (Rum) 2-2 (2-3) (Blackman 15, Cohen 48 / Culio 19-11m, Rondon 42) Basel (Švi) - PSV (Niz) 2-1 (2-3) (Comert 8, van Wolfswinkel 68 / Bruma 23) Olympiakos (Grč) - Plzen (Češ) 4-0 (4-0) (Guilherme 51, Guerrero 70, Reznik 73-ag, Semedo 82)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će igrati HJK (Fin) - C. zvezda (Srb) (18.00) (prva utakmica 0-2) AIK (Šve) - Maribor (Slo) (19.00) (1-2) Qarabag (Aze) - Dundalk (Irs) (19.00) (1-1) Rosenborg (Nor) - BATE (Bje) (19.00) (1-2) Kopenhagen (Dan) - TNS (Wal) (19.45) (2-0)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90+5': Kraj na Maksimiru! Fantastični Olmo zabio je gol odmah u prvoj utakmici za Dinamo u novoj sezoni i još jednom pokazao kolika je to klasa od igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - GOOOL, Dinamo vodi 2:0. Petković je zabio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Evo i Lovre Majera u igri, ovo su mu prve europske minute u dresu Dinama.

83' - Saburtalo je pao u igri i čini se da su se već pomirili s tim da ispadaju iz Lige prvaka, ali njihov dojam u ove dvije utakmice nije uopće loš, naprotiv.

76' - GOOOL: Oršić je zabio za 1:0 Dinama. Konačno su plavi probili taj blok. Petković je primio loptu, okrenuo se leđima prema golu, a onda sjajno dodao Oršiću na lijevu stranu koji je pucao i pogodio lijevi donji kut za vodstvo Dinama.

73' - Izet Hajrović pokazao je kakvim arsenalom driblinga raspolaže. Prvo je jednog izokretao, a nakon toga drugog poslao, kako se ono popularno kaže, "po ćevape", ali je u završnici loše reagirao i otišlo je to u nepovrat.

66' - Petković u prilici, ali daleko je to otišlo.

63' - Nenad Bjelica odlučio se na prvu promjenu, umjesto Gavranovića ušao je Petković.

61' - Dvije izmjene u dvije minute napravio trener Saburtala. U igru je ušao Diasamidze, a izašao Gorgiašvili. Na odmor je krenuo i Nikoloz Mali, a ušao je Tatabadze.

58' - Splasnuo je tempo utakmice, Dinamo ima sve češće loptu, ali to je sve bezopasno.

53' - Sjajna prilika za Dinamo! Oršić je ubacio iz kornera, lopta se odbila od nekoga i došla do Leškovića koji je, pomalo i iznenađen, loše pucao. Golman Saburtala bio je već svladan, ali Lešković ga nije 'dovršio'

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena.

45'+2: Gotovo je prvo poluvrijeme. Uz bolne krikove Arijana Ademija koji je dobio ramenom u glavu od jednog Gruzijca, završeno je prvo poluvijeme na Maksimiru u kojem je Dinamo bio puno bolji, ali nije iskoristio dvije velike prilike, i nekoliko manjih, poluprilika, rekli bi smo.

44' - Nova velika šansa za Dinamo, tek druga konkretna na susretu. Loptu je kazneni prostor ubacio Pinto, vratar Saburtala Kupatadze ju je nespretno uhvatio i ona mu je ispala iz ruku, a tu je onda došao Gojak koji je pucao prema praznom golu, no gruzijski stoper ga je blokirao u posljednji trenutak i spasio svoju mrežu.

41' - Malo je Dinamo pao, nema više te početne energiej i agresivnosti, no i dalje se vidi ta ogromna razlika u kvaliteti kada god netko od DInamovih krilnih igrača primi loptu. Oršić je jako dobar, trebali bi mu se priključiti i drugi igrači.

34' - Evo i Saburtala u utakmici. Rolović je bio potpuno sam u sjajnoj prilici pred golom Dinama, neometan, no Crnogorac je promašio loptu koja je otišla u gol aut.

28' - Gruzijci sad imaju loptu u nogama, ali konkretno ne rade ništa na terenu.

23' - Još jedna prilika za hrvatskog prvaka! Oršić je krenuo izvesti korner, a onda je iznenadio sve i na prvu stativu dodao naletjelom Hajroviću koji je opalio, malo poviše prečke.

19' - Najbolja šansa za Dinamo u ovoj utakmici. Poljak Kadzior je primio loptu na krilu i projurio uz liniju, na drugoj strani zamijetio je Hajrovića koji je dolazio na drugu stativu i lijepo mu nabacio. No pravovremeno je reagirao stoper Saburtala koji ga je omeo, Hajrović se srušio na ttavnjak i propala je akcija.

16' - Igra mačke i miša na Maksimiru. Dinamovci se toliko dodavaju da je to pomalo dosadno, a Gruzijci prate gibanje lopte, eto doslovno tako.

13' - Agresivna igra Gruzijaca trajala je samo dvije minute. Dinamo ih je goste brzo primirio i pokazao tko je gazda u svom dvorištu, na svom stadionu. Oršić i Leovac igraju dobro po lijevoj strani, imao je Marin nekoliko vrlo dobrih ubačaja, no gruzijski blok je dobro postavljen. Bit će teško to probiti.

7' - Evo i Dinama naprijed, kreiraju svoj prvi ofenzivni pokušaj. Probio je Oršić, kao skoro svaku utakmicu, lijevu stranu i izborio se za ubačaj. Pokušao je dodati Švicarcu Mariju Gavranoviću no to su lako gosti odbili i jurnuli u kontru, ali nisu bili uspješni i eto ponovo napada za Dinamo.

4' - Dosta agresivnije i živahnije krenuli su gosti u ovu utakmicu, ali to je bilo i za očekivati, jer su oni ti koji love rezultat.

Galerija

1' - Počela je utakmica na praznom Maksimiru. Na tribinama nema navijača zbog kazne koju je Dinamo dobio od Uefe, no tu je 200-tinjak djece iz Dinamove škole nogometa koji su došli pogledati utakmicu, i to je lijepa slika u tužnom ambijentu. Sretno Dinamo!

18:55 - U prvoj utakmici u Tblisiju Modri su pobijedili 2:0 pogocima Mislava Oršića i Brune Petkovića i u uzvratu moraju sačuvati prednost za plasman u treće pretkolo gdje će igrati najvjerojatnije protiv mađarskog Ferencvaroša.

Utakmicu sa Saburtalom najavio je trener Dinama Nenad Bjelica koji neće dopustiti svojim nogometašima bilo kakvo opuštanje.

“Treba nam od prve do zadnje minute maksimalna ozbiljnost, jer smo vidjeli da je Saburtalo dobra momčad i kad im se da prostora, oni ga znaju iskoristiti", rekao je strateg Modrih na konferenciji za medije.

Saburtalo na Maksimir poveo svećenika

Dinamov protivnik odradio je trening na Maksimiru koji će sutra biti prazan zbog kazne UEFA-e, a na konferenciji za medije strateg Saburtala Giorgi Čiabrišvili rekao je kako se njegova ekipa nada čudu.

Galerija

"Mi nemamo ništa za izgubiti, lišeni smo pritiska, psihološki smo stabilni. Spremni smo napraviti veliki rezultat, ali svjesni smo da bi pobjeda i prolaz bili za nas herojski posao", prenose njegovu izjavu Sportske novosti.

Na treningu Saburtala bio je prisutan pravoslavni svećenik koji je predstavljen kao dio delegacije gostujućeg kluba. Možda se nadaju da će uz njega lakše do čuda....

Image

Pravoslavni svećenik Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo