Velika teniska drama usred Zagreba i - tužan kraj!

Nakon drugog dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, Njemačka u Zagrebu vodi protiv Hrvatske sa 2:1.

5.3.2011.
21:19
VOYO logo

Svih pet setova odlučivao je jedan 'break' servisa. U prvom setu pokleknuo je Dodig pri vodstvu Njemačke 4:3. Ustvari, Nijemci su breaka stigli prvenstveno zbog loših reakcija Karlovića na mreži.

Naš par je u drugom setu počeo više prijetiti Nijemcima, kod prednosti 3:2 Petzschner se uspio izvući, ali kod 4:3 Kas nije, te su Dodig i Karlović stigli do ključne prednosti za set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u trećem setu je Kas bio jedini igrač koji je izgubio servis i to kod rezultata 5:5, da bi potom Dodig uspio odservirati za vodstvo od 2:1 u setovima.

Početkom četvrtog seta, Karlović je spasio tri break-lopte, ali nažalost, Dodig se pri rezultatu 1:2 nije uspio spasiti, a Nijemcima nije bilo potrebno više za poravnanje u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom setu su Nijemci stalno prijetili, Karlović je kod 2:2 spasio break-loptu, kod 3:3 Dodig još dvije, ali kod 4:4 Nijemci su iskoristili treću priliku za oduzimanje servisa Karloviću. Prvo je Div sa Šalate propustio odigrati volej misleći da lopta ide u aut, ali ona je odsjela u terenu, da bi potom Dodig zapucao volej u mrežu kojim je susret praktički bio riješen.

U nedjelju su na rasporedu dva pojedinačna susreta, u 12 sati će na teren Marin Čilić i Philipp Kohlschreiber, a potom Ivan Dodig i Florian Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Austrija - Francuska. Četvrtfinale će se igrati od 8. do 10. srpnja.

Teniske reprezentacije Švedske, Španjolske i Argentine plasirale se u četvrtfinale Davis Cupa. Šveđani su s 3:0 poveli protiv Rusije, a u finalu će igrati protiv pobjednika susreta Srbija - Indija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale nakon što je u susretu 1. kola Svjetske skupine u Buenos Airesu povela protiv Rumunjske s nedostižnih 3:0. U četvrtfinalu će Argentina igrati protiv pobjednika susreta Češka - Kazahstan.

Tenisači Španjolske također izborili su nastup u četvrtfinalu i to u gostima protiv Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Austrije smanjila je zaostatak protiv Francuske u Beču na 1:2. Prvi bod za Austriju donijeli su Jurgen Melzer i Oliver Marach koji su u igri parova svladali Michaela Llodru i Juliena Benneteaua sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4.

Pobjednik susreta Austrija - Francuska u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika susreta Hrvatska - Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo