'OVO JE LUDNICA' / Filmska priča iz Umaga: Dobili su pozivnicu sat vremena prije početka turnira i na kraju ga osvojili

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac i njegov partner Slovenac ispisali su povijest domaćeg, ali i svjetskog tenisa

29.7.2023.
21:44
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić i Slovenac Blaž Rola na najbolji su mogući način iskoristili pozivnicu za glavni turnir parova na 33. izdanju Plava Laguna Croatia Openu u Umagu.

Image
ISPISAO POVIJEST /

Sjajni Serdarušić nakon neviđene drame do titule u Umagu: Prvi je Hrvat kojem je ovo uspjelo

Image
ISPISAO POVIJEST /

Sjajni Serdarušić nakon neviđene drame do titule u Umagu: Prvi je Hrvat kojem je ovo uspjelo

Oni su u subotnjem finalu protiv prvih nositelja, Talijana Simonea Bolellija i Andree Vavassorija, došli do prvog ATP trofeja nadoknadivši set i 'break' zaostatka te spasivši tri meč-lopte za konačnih 4-6, 7-6 (2), 15-13 nakon dva sata i sedam minuta igre.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo svi istaknuti hrvatski igrači parova pokušavali su doći do ovog trofeja, ali dalje od finala nitko nije došao. Lovro Zovko je dvaput bio finalist u Umagu s Ivanom Ljubičićem (2000. i 2001.) te još jednom s Marinom Čilićem (2011.). Franko Škugor je sa Srbinom Dušanom Lajovićem poražen u finalu 2014., a Nikola Mektić i Antonio Šančić su ostali na korak do trofeja 2016. Marin i Tomislav Draganja izgubili su finale 2017. Na domaćeg pobjednika smo čekali sve dok se nisu pojavili "slučajni partneri", 26-godišnji Nino Serdarušić i 32-godišnji Blaž Rola. Par s pozivnicom osvojio je umaški turnir na stadionu koji nosi ime igrača koji je s pozivnicom osvojio najveći naslov u teniskom svijetu.

"Ovo je ludnica! Kakva je ovo priča! Nisam ušao u kvalifikacije singla, a onda me Nino pitao bi li htio s njim igrati parove, jer je mislio da možemo biti dobri. Otišao je pitati direktora za pozivnicu. Tomislav (nap. a. direktor turnira Poljak) je došao sat vremena prije ždrijeba i rekao nam da smo dobili pozivnicu.  Nisam mogao zamisliti ovakav rasplet, da ćemo dočekati zadnji dan s trofejima u rukama. Igrali smo dobro, danas imali i malo sreće. Lud tjedan", rekao je ljevoruki tenisač i prvi Slovenac koji je osvojio naslov u paru na ATP Touru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreža je u ključnim trenucima bila veliki saveznik hrvatsko-slovenskog dvojca, pomogla je u spašavanju dvije od tri meč-lopte.

"Da, istina, bilo je sreće, ali zaslužili smo. Mogli smo i ranije završiti. Ja sam promašio volej na 8-5. Mislim da smo od početka 'tie-breaka' bili bolji. Kad rezultat dođe do 10-10, 11-11, onda je svaki rasplet moguć. Sretni smo što su sve lopte koje su zapele za mrežu išle nama u prilog", rekao je Rola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super 'tie-break' je realno - lutrija. Ako se dođe blizu kraja uz podjednak rezultat, onda je zbilja lutrija. Danas je išlo na našu stranu", dodao je Serdarušić koji je već odavno imao želju zaigrati s Rolom.

Njegova procjena da bi mogli biti dobar par pokazala se i više nego točnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbilja se nadam da ćemo, uz singl karijeru koju guramo i dalje, na većini turnira igrati zajedno. Uz godinu, dvije zajedničkog igranja, mislim da možemo doći do stvarno visoke razine. Ovdje smo dobili četiri vrhunska para, koji svaki tjedan igraju skupa i najuigraniji su. U globalu, to što smo pokazivali iz meča u meč, ima smisla da nastavimo igrati i dalje", zaključio je hrvatski Davis Cup reprezentativac.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo