Đoković izborio četvrtfinale u Parizu

Desetom uzastopnom pobjedom nad sunarodnjakom Viktorom Troickim (4-6, 6-3, 6-1) najbolji tenisač svijeta Novak Đoković izborio je četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Parizu.

10.11.2011.
23:16
VOYO logo

"Bilo je jako komplicirano i moje rame još nije u najboljem stanju, ali na kraju sam odigrao dobro i uspio pobijediti. Ne treba zaboraviti i da je ovo moj tek drugi dvoranski turnir u godini i još sam u procesu prilagodbe", komentirao je Đoković, kojem će sljedeći protivnik u četvrtfinalu biti ljubimac domaće publike Jo-Wilfried Tsonga koji je u 3. kolu sa 6-3, 6-4 izbacio Talijana Andreasa Seppija. "Jo je jedan od favorita publike. Sjajan je igrač, ima vrlo moćan servis i igra nošen energijom koju dobije od publike", dodao je pobjednik Pariza iz 2009. godine. Sedmi nositelj Amerikanac Mardy Fish predao je meč 3. kola Argentincu Juanu Monacu u trećem setu pri svom vodstvu (6-1, 6-7(6), 2-1) zbog ozljede zadnje lože lijeve noge. Fish je ranije osigurao nastup na završnom turniru sezone ATP Finalsu u Londonu, pa nije želio riskirati pogoršanje ozljede koju vuče još iz Basela. Dalje je prošao i četvrti nositelj David Ferrer koji je s lakih 6-3, 6-2 izbacio Ukrajinca Aleksandra Dologopolova i igrat će protiv pobjednika dvoboja između Johna Isnera i Feliciana Lopeza.

Švicarac Roger Federer lakoćom je izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira iz Masters serije 1000 u Parizu pobjedom nad domaćim trenisačem Richardom Gasquetom 6:2, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to za Federera 799. pobjeda ukupno u karijeri, a jubilarnu 800. tražit će u četvrtfinalu protiv Argentinca Juana Monaca. Do devete pobjede u 11 međusobnih ogleda protiv Gasqueta Federer je stigao oduzevši svom protivniku servis u četiri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo