Čudo hrvatskog sporta: Borna Ćorić u 17. godini osvojio prvi turnir!

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić osvojio je svoj prvi seniorski turnir u karijeri.

21.9.2014.
17:22
VOYO logo

Bilo je to prvo Ćorićevo finale na jednom ATP Challengeru i odmah veliki uspjeh. Borna je do sada kao junior osvojio US Open, a zablistao je i ovoga ljeta na ATP turniru u Umagu gdje je izborio četvrtfinale.

Novi uspjeh došao je u pravi trenutak. Ćorič je u finalu doslovno izludio 94. tenisača svijeta koji je, pogotovo u prvom setu, izgledao smiješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je u prvom setu triput oduzimao servis protivniku i na kraju slavio sa 6:1, a u drugom se vratio nakon izgubljenog servisa i u dramatičnom tie-breaku izgubio nakon tri propuštene meč-lopte.

Jaziri je u tom drugom setu kod 1:1 brejknuo Ćorića, ali hrvatski je tenisač odmah uzvratio i zadržao svoj servis do 6:6. A onda je uslijedila drama. Borna je imao 6:3 i tri meč-lopte, ali je sve prokockao. Imao je poen za meč i kod 7:6, ali Jaziri je sve uspio okrenuti i osvojiti tu dionicu s 9:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uporni Zagrepčanin nije se predao. Nakon tri propuštene meč-prilike je iskalio svoj bijes na reketu, a onda ponovno pokazao koliko je mentalno jak. U trećem setu je kod 1:1 oduzeo servis Jaziriju, pa ga izgubio i opet vratio break prednosti. Nasreću, do kraja meča više nije gubio servis te je u dramatičnom zadnjem gemu uspio obraniti servis za svoj prvi seniorski naslov.

Ćorić je u Izmiru osvojio i 110 bodova te će sa 197. mjesta ATP listi skočiti negdje oko 140. pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo