UDAR GROMA U KRAKOWU, ZA PAMĆENJE: / Čitav svijet klanja se Hrvatskoj!

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Teško je u samo jednom tekstu, rečenici, detalju opisati sportsko čudo koje se jučer na večer dogodilo u Krakowu.

28.1.2016.
8:56
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Do jučer su bili slavljeni kao najveća rukometna nacija i favorit broj jedan za osvajanja zlata i na ovom EP-u. Nakon hrvatskog čuda i "ukazanja" gospe iz Međugorja u Tauron Areni izborniku , ostali su "spuštenih gaća", ne vjerujući što se dogodilo. Hrvatska je veličanstvenim slavljem nad jakom Poljskom izbacila Francusku iz borbe za medalju. Francuski mediji s velikom dozom gorčine pišu o šokantnom raspletu u Poljskoj. Pa tako Le Point ističe:

Image
IZBORNIK O ČUDU: /

"Hvala mom prijatelju Isusu"

Image
IZBORNIK O ČUDU: /

"Hvala mom prijatelju Isusu"

"El Tri će morati naći svoju utjehu na Olimpijskim igrama u Riju. Do jučer su se činili Nepobjedivima, a sada odlaze boriti se za plasman, plasman koji nam se činio nepotrebnim. Mislili smo da ćemo postati europski prvaci. No nitko nije pitao Norvežane i Hrvate što misle...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Norveška i Hrvatska kreirali senzaciju

Istina. Norveška i Hrvatska dva su velika iznenađenja turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udar groma u Krakowu! Umjesto da se prošećemo u polufinale, zaustavili su nas Norvežani pa Hrvati! Strašan šok za Onestine 'eksperte...", dodaje Le Parisien.

Poljski mediji ne vjeruju što se dogodilo njihovim junacima, koje su svi vidjeli u borbi za medalju. Međutim, bljesnula je munja zvana Hrvatska i bacila u očaj skoro 40 milijuna Poljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Hrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj nakon senzacionalne pobjede protiv domaćina.

"Katastrofa, crna srijeda za poljski rukomet! Poljska se oprostila od medalje", piše Przegladsportowy.pl, dok Naszdziennik.pl dodaje:

"Katastrofa, tsunami, očaj... uglavnom, neviđena sramota. Umjesto da Poljska uđe u polufinale, pala je na 4. mjesto. Nemamo prave riječi za ovo što se dogodilo. Činilo se kao da ne postoji šansa da Poljska ispadne iz borbe za medalje, a sada će igrati za sedmo mjesto!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I mediji iz regije klanjaju se Hrvatskoj

I mediji iz regije popratili su ovu povijesnu pobjedu Kauboja. Pa tako B92 piše: "Hrvatska 'rastavila' domaćina za polufinale" i u tekstu ističe:

"Hrvati su odigrali nestvaran meč u Krakovu i deklasirali Poljsku rezultatom 37:23 čime su obezbijedili drugo mjesto u grupi 1", piše B92, a Večernje novosti donose tekst pod nazivom: "Čudo Hrvata u Krakovu: Pobijedili Poljsku sa 14 razlike i plasirali se u polufinale EP. Kurir, pak, u tekstu pod nazivom: "Kauboji napravili čudo: Hrvatski rukometaši pobijedili Poljsku sa čak 14 razlike i otišli u polufinale u kojem kažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati su napravili čudo. Od starta meča sa Poljskom su vodili i prednost konstantno uvećavali do maksimalnih "plus 17" u 45. minuti - 30:13. Nisu imali problema sačuvati uvjerljivo vodstvo, pa su na kraju ispunili nemoguću misiju - 37:23.

Dva čuda u Poljskoj

I bosanskohercegovački mediji glorificiraju čudesno slavlje Kauboja nad Poljskom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska deklasirala Poljsku i izborila polufinale. U šokantnom danu na Euru u Poljskoj dogodila su se dva čuda - prvo je Norveška savladala Francusku, a potom je Hrvatska protiv Poljske ganjala pobjedu od 11 razlike, a igrači Željka Babića pobijedili su s nevjerovatnih 14 razlike. U stvorenom krugu Hrvatska, Francuska i Poljska su završili s po šest bodova, a hrvatski rukometaši su prošli u polufinale zahvaljujući senzaciji u Krakowu i jednim od najvećih iznenađenja u povijesti europskog rukometa", piše Dnevni avaz, dok klixba dodaje:

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

"Čuda su moguća: Hrvatska razmontirala Poljsku u njenom dvorištu i prošla u polufinale. Zapamtite Krakow! Hrvatska je napravila čudo, jednu od najvećih rukometnih senzacija i uništila Poljsku u njenom dvorištu pred 15 tisuća navijača osramotivši je rezultatom 37:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovensko Delo, pak, u tekstu pod nazivom: "Hrvatska lekcija za udžbenika ističu:

"Najveću pobjedu u zadnjem kolu drugoga kruga natjecanja ispisala je Hrvatska, koja je domaćina rastavila na proste faktore. Tako su se naši susjedi plasirali među četvoricu najboljih na turniru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo