POLJSKA U STANJU ŠOKA: / 'Bili smo ponos, sada smo sramota. Katastrofa'

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Još uvijek se ne stišavaju strasti i veselje zbog jučerašnje velike pobjede Hrvatske nad Poljskom (37:23), s kojom je izboreno polufinale Europskog prvenstva. I dok Hrvati slave, Poljaci tuguju.

28.1.2016.
12:15
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Krakow će nam svima ostati u pamćenju, pogotovo sportskim zaljubljenicima koji su imali vjeru u Kauboje. Unatoč tome što na natjecanju do sad i nisu pokazivali neke uvjerljive predstave. No u ovom trenutku, to je i najmanje bitno. Hrvatska je jučer ostvarila jednu od najvećih rukometnih, usuditi ćemo se reći, i sportskih podviga, dokazavši da se čuda ipak događaju. Stevanović, Štrlek, Marić, Duvnjak, Kopljar i društvo sad imaju priliku osvojiti medalju na turniru.

Image
VELIČANSTVENA POBJEDA! /

Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva!

Image
VELIČANSTVENA POBJEDA! /

Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva!

Sad je na redu novi veliki okršaj

Za ulazak u finale, Kauboji će morati svladati Španjolsku. No, nakon ove predstave znamo da naši junaci mogu napraviti korak dalje i kreirati novu stranicu hrvatske sportske povijesti. I dok je nacija u sportskom zanosu, Poljska se crveni i tuguje istodobno zbog sportskog debakla svojih rukometaša. Čitava zemlja vjerovala je kako će se plasirati u polufinale, a niti medalja nije bila samo san. Na uspjeh su gledali s velikim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Hrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj nakon senzacionalne pobjede protiv domaćina.

Poraženi u stanju šoka

"Ja sam odgovoran za ovo što se dogodilo. Nitko nije odgovoran osim mene. Borili smo se da se Europsko prvenstvo organizira u našoj državi, a sada se moram ispričati obožavateljima. Poštujem Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, ali izgubiti 14 razlike je previše", rekao je izbornik Poljske Michael Biegler koji je podnio ostavku koju je Rukometni savez Poljske bez previše razmišljanja prihvatio.

Michael Bielecki se sinoć savršeno uklopio u sivilo svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati su nas doslovno slomili. Htjeli smo najbolje, ali doživjeli smo katastrofu", ističe Bielecki.

Michal Szyba ispričao se navijačima i poručio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo nacionalni ponos, sada smo sramota", rekao je. Ne znam što se dogodilo. Možda nas je pritisak slomio. Katastrofa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo