Ekskluzivno / Mladi Hrvat na vratima bivšeg prvaka Europe za RTL: 'Ako ovako nastavim nadam se pozivu u reprezentaciju'

Image

Sandro Meštrić bio jedan od najboljih golmana u Premijer ligi

9.2.2022.
20:07
VOYO logo

Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji su na ovom prvenstvu jedna od najvećih boljki bili golmani. Godinama se traga za nekom golmanskom konstantom i vrhunskom kvalitetom.

Image
Na pragu senzacije /

PPD Zagreb zamalo ispao u Kupu, dalmatinski klub bio na pragu goleme senzacije

Image
Na pragu senzacije /

PPD Zagreb zamalo ispao u Kupu, dalmatinski klub bio na pragu goleme senzacije

Prije nekoliko dana u rukometnom je svijetu bombastično odjeknula vijest kako je široj javnosti anonimni hrvatski vratar Sandro Meštrić potpisao za poljski Kielce. Njegova kvaliteta je neupitna, no vijest je bila iznenađujuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandro je do prije dvije godine igrao u GRK Varaždinu, dominirao hrvatskom Premijer ligom sve dok nije potpisao za francuski Aix. Ta vijest o odlasku u Aix bila je velika stvar za Meštrića i hrvatski rukomet. Nakon toga je prešao u slovensku Ribnicu, a sada, odnosno s istekom ugovora. odlazi igrati poljsku ligu i Ligu prvaka.

Kakav je bio tvoj rukometni put, prije dvije godine si branio za Varaždin, znalo se da si u vrhu sto se tiče golmana u Premijer ligi, je si li očekivao transfer u veliki europski klub tako brzo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelazak u Kielce je dodatni poticaj za osvajanje medalje i igranje EHF kupa s Ribnicom. Do prije godinu dana sam bio u Varaždinu, zatim ga napustio zbog Aixa u Francuskoj te nakon toga odlazak u Sloveniju na ugovor od 2 godine. U Francuskoj sam pokazao da se mogu nositi s velikim ekipama. Nisam tako brzo očekivao transfer u tako veliki klub ali to je ipak nešto za sto svaki igrač trenira i radi.

Je si li znao da te Kielce prati ili je vijest došla nenadano?

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nisam imao informaciju da me Kielce prati, ali u tako velikim klubovima se igrači prate godinama. Vijest je došla od mog menadžera kojem moram zahvaliti za ovaj transfer. Nisam dugo razmišljao o prihvaćanju ponude. Ipak se radi o bivšem prvaku Europe. Jedva čekam dolazak u Kielce, igranje poljske lige i lige prvaka

Image

Koliko će ti se život promijeniti sto se tiče rukometa? Sada ćeš nastupati na najvećoj sceni protiv najboljih na svijetu imaš li nekakav "strah" i respekt ili jedva cekas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedva čekam dolazak u Kielce, igranje poljske lige i lige prvaka. Život mi se promijenio već odlaskom u Francusku te odlaskom na potpuni profesionalizam. Ovo je samo stepenica vise u karijeri.

Imaš li kakav hobiji van rukometa i hoćeš li ga moći obavljati sada s obzirom na zadatke koji se od tebe očekuju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van rukometa najbitniji su mi obitelj i prijatelji te provođenje kvalitetnog vremena s njima. Naravno odlaskom u Poljsku će se to možda malo smanjiti, ali to je nešto što svaki profesionalni sportaš mora prihvatiti. Od hobija bih još istaknuo planinarenje kao najveće zadovoljstvo.

Kako komentiraš igru Hrvatske na europskom prvenstvu? Sada si i ti napravio jedan veliki korak prema reprezentaciji, nadaš li se pozivu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje Europsko prvenstvo je pokazalo da  Hrvatska reprezentacija ima puno mladih igraća na koje se može osloniti u nadolazećim godinama. Šteta zbog rezultata ali to je prilika da se nešto nauči i izvuče pouka iz svega toga. Treba se okrenuti kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Kao i svaki igrač nadam se pozivu u reprezentaciju ali to je na izborniku i stručnom stožeru. Na meni je da nastavim braniti formom kao proteklih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo