ŽDRIJEB 18. TRAVNJA / Hrvatska u trećem šeširu na ždrijebu za Euro: U skupini izbjegli Srbiju, Sloveniju...

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Hrvatska se prema očekivanju, našla u šeširu broj 3 zajedno sa Slovenijom, Poljskom, Srbijom, Sj. Makedonijom i Islandom

9.4.2024.
8:38
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon što su završene kvalifikacije za EHF EURO 2024. godine, koji će zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska, Europska rukometna federacija objavila je potove ili šešire za ždrijeb toga natjecanja, objavio je HRS.

Image
KRALJICE BEZ ŠOKA /

Rukometašice 'razbile' BiH za potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo

Image
KRALJICE BEZ ŠOKA /

Rukometašice 'razbile' BiH za potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo

Hrvatska se prema očekivanju, našla u šeširu broj 3 zajedno sa Slovenijom, Poljskom, Srbijom, Sj. Makedonijom i Islandom. Drugim riječima, to su reprezentacije s kojima Hrvatska ne može igrati u prvom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb će se održati 18. travnja u 18 sati u Beču.

Svoje mjesto na EHF EURU koje će se održati od 28. studenog do 15. prosinca, kroz kvalifikacije osiguralo je 20 reprezentacija. Tu su još tri domaćina Mađarska, Austrija, Švicarska i branitelj naslova Norveška. Te 24 reprezentacije bit će ždrijebom raspoređene u šest skupina po četiri ekipe. Dvije najbolje iz svake ići će u tvz. Glavnu rundu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradovi domaćini su Debrecen, Beč, Innsbruck i Basel. Već se zna da će Mađarska kao broj 2 Skupine A igrati u Debrecenu, a tu će kao broj 1 Skupine B biti Crna Gora. Švicarska će svoje susrete također kao broj 2 Skupine D igrati u Baselu. Uz nju, u tom gradu kao nositelj Skupine C bit će Francuska. I na kraju, Austrija je izabrala da svoje utakmice prvog kruga igra u Innsbrucku. Društvo će im praviti Njemačka koja će biti razvrstana kao broj 2 Skupine F.

Potovi za Euro 2024.

POT 1: NORVEŠKA, DANSKA, CRNA GORA, FRANCUSKA, ŠVEDSKA, NIZOZEMSKA
POT 2: NJEMAČKA, ŠPANJOLSKA, RUMUNJSKA, MAĐARSKA, ŠVICARSKA, AUSTRIJA
POT 3: SLOVENIJA, HRVATSKA, POLJSKA, SRBIJA, SJ. MAKEDONIJA, ISLAND
POT 4: ČESKA, UKRAJINA, TURSKA, FAR. OTOCI, PORTUGAL, SLOVAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi krug natjecanja odigravat će se u Deberecenu (skupne A i B), Baselu (skupine C i D) te Innsbrucku (skupine E i F). Domaćini tzv. Glavne faze su Debrecen i Beč, a finalni vikend organizira se u glavnom austrijskom gradu.

Karte za to natjecanje možete kupiti putem sljedećeg linka: tickets.eurohandball.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo