FOTO: / Evo čime je Goluža zamijenio Kaffe und kolač!

Brončani hrvatski rukometaši vratili su se oko jedan sat u noći u Zagreb s Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji, te odmah produžili na slavlje u svoje omiljeno okupljalište u centru grada.

30.1.2012.
10:21
VOYO logo

Brončanu medalju naši su rukometaši počeli slaviti već na parketu Arene u Beogradu. Tako je Damir Bičanić došao sa zastavom "Ponosan sam što sam Hrvat", a našao se tu i hrvatski barjak kojim su mahali svi redom. Na podiju su zapjevali "Zovi, samo zovi".

Nakon što su podigli bronce u Areni, hrvatski rukometaši su se Lastinim autobusom uputili prema granici, praćeni policijskim vozilom koje nije dopuštalo da ih itko pretekne. Na Bajakovu je uslijedila prava fešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli autobus bio je na nogama, igrači su pjevali i plesali, a u tome im se pridružila i policija, koja je ušla u autobus Čazmatransa u koji su se premjestili. Odmah ispred granice čekalo ih je i nekoliko navijača sa zastavom.

U Zagrebu je fešta nastavljena. Dečki su pobjedu slavili uz tamburaše u jednom klubu u blizini Kvaternikova trga, pilo se i pjevalo, a izbornik Slavko Goluža je svoju prvu trenersku medalju proslavio u dimu debele kubanke, 'Kafee und kolač' su sada prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na utakmicu sa Španjolskom došlo je pedesetak hrvatskih navijača. Bilo je, dakako, puno mirnije i igrati utakmicu za treće mjesto u odnosu na onu polufinalnu.

Ovaj put nisu sa svih strana bili okruženi srpskim navijačima, pa nisu bili angažirani ni specijalci, nego samo redarska služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je utakmica odmicala i kako se približavao početak finalne utakmice, tako su počeli pristizati i srpski navijači, koji su potkraj utakmice nadglasali našu malu, hrabru skupinu i počeli navijati za Španjolsku. Ali, bilo je kasno, Hrvatska je pobijedila.

Ipak, cijela dvorana je još jednom jedva dočekala da dobro izvrijeđa hrvatsku reprezentaciju i glasno je izviždi. Bilo je to na ceremoniji svečanog zatvaranja, kada su naši rukometaši primali zasluženo osvojene brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice za treće mjesto i finala Europskog prvenstva, u Beogradu je održan ždrijeb kvalifikacija za nastup na Svjetskom prvenstvu rukometaša koje će se 2013. godine održati u Španjolskoj.

Na Svjetsko prvenstvo izravno su se plasirale Francuska (aktualni svjetski prvak), Španjolska (domaćin), Danska, Srbija i Hrvatska (polufinalisti Europskog prvenstva u Srbiji). Ždrijebani su sljedeći parovi: Njemačka – Bosna i Hercegovina, Litva – Poljska, Rusija – Češka, Slovenija – Portugal, Slovačka – Bjelorusija, Makedonija – Austrija, Mađarska – Norveška, Island – Nizozemska i Švedska – Crna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo