'AKO SE NE PRONAĐE CJEPIVO, OLIMPIJSKE IGRE SE NEĆE ODRŽATI NI IDUĆE GODINE': / Stiglo ozbiljno upozorenje iz Japana

Image
Foto: Profimedia

Japanska vlada, što se tiče OI, naglasak stavlja na pronalazak cjepiva za koronavirus

16.8.2020.
22:51
Profimedia
VOYO logo

Olimpijske igre u Tokiju neće se održati sljedeće godine ako se ne nađe cjepivo za koronavirus, tvrdi stručnjak a prenosi Daily Mail.

Vodeći japanski istraživač cjepiva Yoshiharu Matsuura rekao je za ugledni Sky News da je "jedini način za održavanje OI igara sljedeće godine da se nađe cjepivo na jesen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Nicolas Datiche/SIPA

Pedestrian wearing a mask walks past posters of the Tokyo 2020 Olympic Games, which was rescheduled to the opening on 23 July 2021, on July 17, 2020. Tokyo Governor raised the alert level to its highest. Tokyo confirmed that new 293 people were infected with the coronavirus disease (COVID-19), marking the seventh continuous day of triple-digit increase of infections. Tokyo, JAPAN 17 July 2020. //DATICHE_DSCF1310-2/2007171443/Credit:Nicolas Datiche/SIPA/2007171449,Image: 544186559, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Znanstvenici širom svijeta utrkuju se pronaći cjepivo

Znanstvenici širom svijeta utrkuju se pronaći cjepivo, a ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je ovog tjedna da ga je njegova zemlja napravila.

Ali njegov vrhunski tim liječnika stopirao je upotrebu cjepiva, kazavši kako se radi o grubim kršenjima medicinske etike i kako je sve brzo napravljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Japanska vlada, što se tiče Olimpijade, naglasak stavlja na pronalazak cjepiva za koronavirus '

U razgovoru za Sky News, profesor Matsuura rekao je:

"Japanska vlada, što se tiče Olimpijade, naglasak stavlja na pronalazak cjepiva za koronavirus i jedini je način da se OI održe je da se cjepivo nađe i da bude djelotvorno. Ukoliko će se OI održati 2021., cjepivo se mora pronaći", kaže Yoshiharu Matsuura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, profesor dolazi sa Sveučilištu Osaka, gdje se intenzivno radi na razvoju cjepiva u Istraživačkoj zakladi za mikrobne bolesti. Njihovo cjepivo je u pretkliničkoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo