NOVI DAN / Svjetsko prvenstvo u skijanju: Pinturault novi svjetski prvak, Hrvat zauzeo 15. mjesto

Image

Schwarz je u superveleslalomu zaostao šest stotinki, a u slalomu četiri za Pinturaultovim rezultatom, uz jednu veću pogrešku neposredno prije cilja, koja mu je odnijela pobjedu i obranu naslova svjetskog prvaka.

7.2.2023.
17:29
VOYO logo

Po drugi put u karijeri 31-godišnji Francuz Alexis Pinturault osvojio je naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji trijumfom na otvaranju ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Courchevelu i Meribelu, a jedini hrvatski predstavnik Tvrtko Ljutić osvojio je 15. mjesto.

Za 20-godišnjeg Zagrepčanina to je bio drugi nastup na svjetskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji i prvi plasman među 15 najboljih, do kojeg je stigao zaostavši za pobjednikom nešto više od devet sekundi (+9.33). Ljutić je u superveleslalomu imao 40. rezultat, a za Pinturaultom je zaostao za 4.23 sekundi, dok je u slalomu došao do cilja sa 17. rezultatom, što mu je u konačnici donijelo ukupno 15. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinturault je drugi naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji nakon trijumfa 2019. u švedskom Areu, osvojio postavivši najbolje vrijeme u superveleslalomu (1:08.25), a potom u slalomu trećim rezultatom obranio prednost koju je imao u odnosu na branitelja naslova, 27-godišnjeg Austrijanca Marca Schwarza. Francuz je u zbroju dviju vožnji bio brži za deset stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo