A SAD ADIO / Sin ruskog milijardera i Putinovog prijatelja izbačen iz F1: Prekinuli partnerstvo i s glavnim sponzorom, njegovim ocem

Image
Foto: Profimedia

Haas prekinuo partnerstvo s glavnim sponzorom Uralkalijem, ruskom tvrtkom u vlasništvu Mazepinovog oca Dmitrija Mazepina, bliskom Vladimiru Putinu. Nikita Mazepin neće ove sezone voziti formulu 1

5.3.2022.
11:45
Profimedia
VOYO logo

Ruski vozač Nikita Mazepin ove sezone neće se natjecati u Formuli 1 nakon što je F1 momčad Haas potvrdila da mu je raskinula ugovor.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BACAJU KONTRU /

Rusija će organizirati svoje paraolimpijske igre

Image
BACAJU KONTRU /

Rusija će organizirati svoje paraolimpijske igre

Američka F1 momčad

F1 momčad iz Teksasa bila je pod golemim pritiskom da djeluje po ovom pitanju raskidanja svih veza s ruskim partnerima, nakon Putinove invazije na Ukrajinu, a sport diljem svijeta prekinuo je veze s tom zemljom. Bez obzira, koliko to partnerstvo bilo profitabilno i, u stvari, dobro za momčad u formuli 1 u cjelini...

Dok je FIA, upravno tijelo F1, izjavilo da ruski i bjeloruski sportaši mogu sudjelovati u svojim natjecanjima pod neutralnom zastavom, Haas je potvrdio da će zamijeniti Mazepina - jedinog vozača iz Rusije ili Bjelorusije u F1 mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haas je također prekinuo partnerstvo s glavnim sponzorom, ruskim kemijskim divom Uralkalijem, tvrtkom u vlasništvu Mazepinovog oca, javlja ugledni Sky Sports. Milijarder Dmitrij Mazepin blizak je, naime Vladimiru Putinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo brzi i mirni završetak sukoba'

"Kao i s ostatkom zajednice Formule 1, momčad je šokirana i ožalošćena invazijom na Ukrajinu i želi brz i miran završetak sukoba", poručio je Haas u priopćenju.

Haas je ranije naznačio da će testni vozač Pietro Fittipaldi biti prva opcija za zamjenu Mazepina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fittipaldi (25), unuk brazilskog F1 svjetskog prvaka Emersona, ranije je mijenjao u momčadi Haas, vozivši umjesto Romaina Grosjeana dvije utrke krajem 2020.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo