STRUČNI KOMENTAR ZA NET.HR / 'Ostavlja Sopić ponekad adute na klupi, riskira, a tko ne riskira, ne profitira. Maksimalno koristi trenerski instinkt

Image
Foto: Pixsell

Zoran Vulić dao je intervju portalu Net.hr stručni komentar 31. kola

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

23.4.2024.
10:21
Pixsell
VOYO logo

Zoran Vulić dao je portalu Net.hr stručni komentar 31. kola HNL-a.

Image
'TO ZA DINAMO NIJE ISTINA' /

Vlaović za Net.hr: 'Ni Luka Modrić nije u tim godinama igrao kao Martin Baturina'

Image
'TO ZA DINAMO NIJE ISTINA' /

Vlaović za Net.hr: 'Ni Luka Modrić nije u tim godinama igrao kao Martin Baturina'

Odigrano je 31. od 36. kola HNL-a. Kako komentirate trenutku situaciju i mrtvu trku Rijeke i Dinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo i Lokomotiva je bila jedna dobra utakmica. Dinamo je imao puno šansi, a Lokomotiva je uvijek opasna. Kad protiv njih imaš 1-0, nikad nisi siguran. Nevistić im je na kraju skinuo čisti zicer. Gorica se, s druge strane, do ulaska Pjace fantastično držala, ali kad uđe Pjaca, onda je to druga dimenzija, druga Rijeka. Zaslužena i uvjerljiva pobjeda Rijeke."

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Koga Zoke vidi kao prvog na kraju utrke za HNL prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanje svih pitanja ovih dana. Radi iskustva, situacija koje su se događale, zbog osvojenih titula, dao bi jednu prednost Dinamu. Iako, kad gledaš zadnje prvenstvo kad je osvojila Rijeka, isto su bili alpari, jedna je utakmica odlučivala i u prvenstvu i u Kupu. Rijeka ima dobru situaciju koju mora okrenuti u svoju korist. Derbi, ključni, Rijeka 5. svibnja igra u Rijeci. I ako u njemu dobije, bit će prvak. Dinamo se puno puta, neću reći provlačio, nego zahvaljujući kvalitetom prošao krize, došao na Poljud i uzeo dvije pobjede i Dinamo će takvo što pokušati napraviti i u Rijeci, nemojte se bojati".

Lako Sopiću kad na klupi može ostaviti jednog Pjacu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ne može, jer da može, onda ga ne bi uvodio. Ni njega ni ostale. Nije to baš tako. Ostavlja Sopić ponekad adute na klupi, riskira, nekad trener mora i riskirati da bi profitirao. Za sad mu dobro ide. Krajnji rezultat na svakoj je utakmici najbitniji. Prema tome, kad ostaviš Pjacu na klupi i dobiješ, kad njegovim ulaskom dobiješ, ili ulaskom nekog drugog koji inače igra u prvih 11, onda je to OK. Ako izgubiš, onda odmah počnu kritike. Nekad moraš imati taj trenerski instinkt i Sopić to maksimalno ima i koristi. Tko ne riskira, ne profitira".

Hajduk je u Koprivnici prekinuo niz poraza od 5 utakmica slavljem protiv Slaven Belupa, a Filip Uremović je bio kapetan po prvi put u Hajduku. Hvale ga navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužio je to. Uremović je pravi profesionalac, dobar momak. Ovo što je odigrao, zbilja je odigrao jako korektno. Možda i najbolje od svih koji su došli sa strane. Meni je teško, jer Hajduk je uvijek imao svoje kapetane. I ja sam jedan od tih kapetana bio, na kraju krajeva, ali Uremović je baš to zaslužio. Ja sam jednom prilikom Igora Tudora sa 19. stavio za kapetana Hajduka. Uremović je zasluženo, kao i tad Tudor, dobio traku kapetana Hajduka i nema mu tko ništa prigovoriti, bez obzira što je Uremović tu tek pola godine. Svojim pojašanjem, zalaganjem i odnosom prema klubu, pokazao je da može biri vođa i primjer ostalim igračima".

Je li Zoran Vulić naišao na kritike ili podijeljena mišljenja kad je odlučio tada 19-godišnjeg Tudora staviti za kapetana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takve su vam odluke u startu 50-50. Apsolutno u klubu ne, ali neistomišljenika je bilo i uvijek ima među navijačkim pukom, među narodom. Takav je naš posao i klub, naša okolina. Tudor je pravi vođa i ispalo je sve dobro. Ako to nemaš u sebi, možeš imati i 35., nećeš nikad biti vođa, lider. Isto, mali Darijo Srna, on je kao vođa rođen. Imate te tipove igrača, ljude takvog karaktera koji su takvi kakvi jesu, rođeni s tim. Mi na našem dvoru imamo puno takvih igrača, pogotovo što smo mi u Splitu malo nervozni karakterno, srčani, kapetan mora imati takve odlike".

Uremović je staložen i miran, Livaja srčan i emotivan, oboje su energični igrači. Neki zazivaju upravo ovo prvo kod kapetana Hajduka u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa dužnim poštovanjem prema Uremoviću, ne možemo to uspoređivati. Livaja je kapetan Hajduka kao što je mali Kalinić kapetan Hajduka. Hijerarhija u Hajduku je jasna. Svaka hijerarhija, u svakom klubu, mora se poštivati. Aposlutno neusporedivo", zaključio je Zoran Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo