BJELICA I DRUŠTVO S PUNIM PLIJENOM ODLAZE IZ KOPRIVNICE: / Slovenac zabio jedan od najljepših golova sezone

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nogometaši Osijeka u sklopu 10. kola Prve HNL gostovali su u Koprivnici kod Slaven Belupa

31.10.2020.
16:55
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL nogometaši Osijeka slavili su protiv Slaven Belupa u Koprivnici sa 1-0 (0-0). Pogodak za Osječane postigao je Slovenac DamjanBohar u 47. minuti iz slobodnog udarca.

Osječani su ambicioznije započeli dvoboj i već u prvih 11 minuta dvaput zaprijetili vratima domaće momčadi, ali je Filipović obranio udarce Pilja i Ljubića. U 30. minuti je Slaven prvi put zaprijetio Ivušiću. Iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pucao je Glavčić, ali je lopta prošla s krive strane vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ne pretjerano bogatog prvog poluvremena, u kojem su nešto bolji dojam ostavili Osječani, momčad Nenada Bjelice povela je u drugoj minuti nastavka. Mierez je srušen na rubu kaznenog prostora pa je sudac Matoc dosudio slobodni udarac. Loptu je namjestio slovenski veznjak Damjan Bohar te preciznim i snažnim udarce pogodio gornji lijevi kut domaćeg gola. Vratar Filipović je bio nemoćan, iako je stajao u tom kutu.

Image

31.10.2020., Gradski stadion Ivan Kusek Apas, Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo, NK Slaven Belupo - NK Osijek. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Slaven Belupo je bio blizu izjednačenja u 54. minuti iz slične situacije iz kakve je Osijek poveo. Glavčić je tukao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je Ivušić odličnom obranom spriječio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 69. minuti domaća momčad je izvela obećavajuću akciju, a kad se činilo da će Ivan Krstanović doći u priliku za svoj 105. pogodak, ispriječio se Igor Silva i u zadnji trenutak izbio loptu ispred Koprivničkog napadača.

Još jednom je Slaven imao priliku doći do izjednačenja iz slobodnog udarca u 84. minuti, ali je Jeffrenov udarac išao ravno u spremnog Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je momčad Nenada Bjelice zadržala minimalnu prednost i s nova tri boda probila se na treće mjesto. Osijek ima 16 bodova kao i drugoplasirana Gorica, dok je na vrhu Dinamo sa 22 boda. Sve tri momčadi su odigrale osam utakmica. Slaven Belupo je sa 11 bodova ostao na petoj poziciji.

U subotu je na rasporedu još i dvoboj Istre 1961 i Hajduka, dok će u nedjelju igrati Šibenik - Rijeka (15 sati) i Lokomotiva - Dinamo (17.05).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Slavena i Osijeka odigran je na stadionu Ivan Kušek Apaš, a sudio je Marko Matoc iz Zaprešića.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:1

SLAVEN BELUPO: Filipović - Lulić, Božić, Van Bruggen, Soldo - Paracki, Glavčić - Bogojević, Boakye, Goda - Krstanović

OSIJEK: Ivušić - Silva, Lončar, Caro, Jurčević - Pilj, Kleinheisler, Ljubić - Bohar, Erceg, Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Krstanović je pokušao glavom, nije to bilo opasno.

84' Jeffrén je opasno zaprijetio Ivušiću iz slobodnog udarca, no vratar Osijeka uspio je obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Za loptu se izborio Kleinheisler, proslijedio ju jeprema Mierezu koji proigrava Bohara na lijevoj strani kaznenog prostora, ali udarac Slovenca je blokiran.

57' VAR provjera nakon dvoboja Miereza i Van Bruggena u osječkom šesnaestercu. Dugo je to gledao Matoc i procijenio da nije bilo prekršaja Argentinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' GOOL Mierez je izborio slobodan udarac na rubu 16-erca. Bohar je uzeo loptu te je preciznim udarcem neobranjivo pogodio lijevi gornji kut za vodstvo Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Nastavila se utakmica.

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

32' Bohar je uposlio Jurčevića u kaznenom prostoru, a Lulić uklizava i izbacuje loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Glavčić je opasno tukao iz slobodnog udarca, lopta je završila malo pokraj gola.

19' Vratar Filipović je poklonio loptu Osječanima, ali Kleinheisler se ne snalazi u dobroj situaciji. U blizini su bili Mierez i Erceg, ali izostao je i udarac, kao i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' Ljubić je dva puta prijetio iz daljine, ali nije bio precizan.

7' Pilj je tukao malo izvan kaznenog prostora, Filipović je siguran na svojim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' U osječkim redovima nema Škorića, Majstorovića, Jugovića, Žapera, Vukovića i od ranije odsutnog Grezde. Debitira Ljubić, a prvu prvenstvenu utakmicu u bijelo-plavom dresu odigrat će Španjolac Caro. Ovaj put kapetan je vratar Ivušić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo