OVO SE ČEKALO / Sudačka komisija odgovorila na prozivke: 'Ponašanje službenih osoba apsolutno je neprihvatljivo'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iz Rudeša je objavljeno žestoko priopćenje, o kojem smo već pisali, a sada je stigao i odgovor sudačke komisije koji prenosimo u cijelosti

6.12.2023.
11:31
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Pobjednika nije bilo u jedinom nedjeljnom susretu 17. kola HNL-a, u Kranjčevićevoj ulici nogometaši Rudeša i Lokomotive su odigrali 0-0. Prvo veće uzbuđenje u nastavku dogodilo se u 57. minuti kada je Rudeš ostao s igračem manje na terenu, isključen je Vanja Vukmanović. Napeto je bilo u tim trenucima u Kranjčevićevoj ulici pa je sudac Zebec deset minuta kasnije pokazao još dva crvena kartona ljudima s domaće klupe, a između ostalih je teren morao napustiti i Josip Šimunić.

Image
OVO ĆE ODJEKNUTI /

Novi napad iz HNL kluba na sudačku komisiju: 'Nećemo šutjeti, nevjerojatno je kako nas se uništava'

Image
OVO ĆE ODJEKNUTI /

Novi napad iz HNL kluba na sudačku komisiju: 'Nećemo šutjeti, nevjerojatno je kako nas se uništava'

Iz Rudeša je objavljeno žestoko priopćenje, o kojem smo već pisali, a sada je stigao i odgovor sudačke komisije koji prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 17. kola SuperSport HNL-a - objavio je HNS.

RUDEŠ - LOKOMOTIVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdane Disciplinske sankcije suca utakmice u minutama 33’, 56’ i 67’ na predmetnoj utakmici apsolutno su ispravne na temelju Pravila nogometne igre. KNS HNS-a očekuje od sudaca prilikom izdavanja disciplinskih mjera primjenu tehničkih naputaka i jasan govor tijela suca utakmice, što je u ovim primjerima izostalo. 

Nesportsko ponašanje službenih osoba u tehničkom prostoru Rudeša slijedom spomenutih incidenata apsolutno je neprihvatljivo. KNS HNS-a podsjeća suce da su obavezni primjenjivati smjernice Uefe, KNS HNS-a te djelovati u cilju zaštite “slike” same utakmice, nogometa u globalu, zaštite elitnog hrvatskog natjecanja i Hrvatskog nogometnog saveza u cjelini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice hrvatskih rukometašica u drugom krugu možete uživo gledati na programu RTL Kockica te na platformi Voyo uz stručnog komentatora Filipa Brkića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo