ŠPANJOLCI OBJAVILI ANALIZU O KOJOJ ĆE SE DUGO PRIČATI: / 'Barcelona i Messi; Kako uzaludno potrošiti najboljeg igrača na svijetu?'

Image

Barcelona je samo jednom u posljednjih deset sezona osvojila Ligu prvaka

11.3.2021.
13:07
VOYO logo

Španjolski velikan Barcelona u srijedu je ispala iz ovosezonske Lige prvaka u osmini finala.

Image
KOEMAN NAKON ISPADANJA IZ LIGE PRVAKA KOMENTIRAO SITUACIJU S MESSIJEM: /

'Leo to vidi već neko vrijeme...'

Image
KOEMAN NAKON ISPADANJA IZ LIGE PRVAKA KOMENTIRAO SITUACIJU S MESSIJEM: /

'Leo to vidi već neko vrijeme...'

Barcelonu je izbacio francuski PSG, koji je u prvoj utakmici na Camp Nouu s 4:1 "pregazio" Katalonce i u uzvratu odigrao 1:1 te sačuvao stečenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je na Parku prinčeva željela ponoviti čudo s Camp Noua iz ožujka 2017., kad su Katalonci protiv PSG-a s tri pogotka u zadnjih sedam minuta uzvratne utakmice preokrenuli četiri gola zaostatka iz prve utakmice u osmine finala Lige prvaka, no ovaj put su Parižani bili puno oprezniji i nisu dopustili nikakvo iznenađenje.

(Ponovno) bez Lige prvaka

Ovo će, dakle, biti još jedna sezona u kojoj Barca neće osvojiti Ligu prvaka. Posljednji put su podigli trofej u najelitnijem europskom klupskom natjecanju 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio jedini put u posljednjih deset godina da su osvojili Ligu prvaka.

Madridski sportski list Marca u četvrtak, dan nakon Barceloninog ispadanja, objavio je tekst s naslovom "Barcelona i Messi; Kako uzaludno potrošiti najboljeg igrača na svijetu?", u kojem analizira kako katalonski klub, unatoč tome što u svojim redovima ima najboljeg svjetskog igrača Lionela Messija ne uspijeva osvojiti europski tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lionel Messi

Barcelona je u posljednjih šest godina samo jednom bila u polufinalu.

Promašene investicije

Marca ističe da je problem nastao kada je brazilac Neymar 2017. godine otišao u PSG i da ga Barcelona nikada, unatoč velikim ulaganjima, nije uspjela zamijeniti na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su u međuvremenu doveli Philippea Coutinha, Ousmanea Dembelea te naposlijetku Antoinea Griezmanna, no niti jedna od tih skupocjenih zvijezda nije uspjela nadomijestiti Neymara.

Image

Lionel Messi i Neymar

Također, Barcelonu su napustili još neki vrlo važni igrači posljednjih godina poput Xavija, Andresa Inieste, Pedra, DanijaAlvesa, Luisa Suareza i bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, a Marca naglašava da ni za njih nisu dovedene prave zamjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simbol Barcelone

Messi je svo to vrijeme ostao u klubu i pokušavao našto napraviti bez "svojih prijatelja", a sada će biti ključno da mu novi predsjednik Joan Laporta poredstavi ambiciozan projekt kako bi ga navorio na ostanak u klubu.

"Messi mora biti predvodnik klupske transformacije i pomagati mladim zvijezdama poput Ansu Fatija i Pedrija da postanu važan dio momčadi. U isto vrijeme treba biti tu kako bi poželio dobrodošlicu velikim imenima koji moraju stići u Barcelonu kako bi ona ponovno bila konkurentna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi zaslužuje završiti karijeru u Barceloni boreći se za Ligu prvaka, ne s odlaskom na mala vrata", zaključuje Marca.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo