U KAKVOJ SU FORMI? / Što su Vatreni radili za vikend: Neki su zabijali pa se svađali s navijačima, neki ni blizu terena

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vrijeme je da provjerimo kako su igrači s posljednjeg popisa odigrali u vikendu iza nas

29.4.2024.
14:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za malo manje od dva mjeseca slijedi otvaranje Europskog prvenstva u Njemačkoj 2024. godine, a nakon svakog nogometnog vikenda možete na Net.hr-u pronaći u kakvoj su formi izabranici Zlatka Dalića.

Image
POTPUNA SATNICA /

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Image
POTPUNA SATNICA /

Raspored utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024.

Real Madrid pobijedio je na kultnoj Anoeti Real Sociedad s 1:0, a kapetan hrvatske Luka Modrić za Kraljeve je odigrao 84 minute. Ante Budimir nije igrao za Osasuna zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nakon dva pogotka u sudačkoj nadoknadi nogometaši Leccea i Monze su remizirali 1-1 u prvom subotnjem susretu talijanske Serie A. Lecce je s ovim rezultatom još jedan bod udaljeniji od opasne zone ispadanja te je ostao na 13. mjestu ljestvice. Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu za Lecce. U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na svom terenu uvjerljivo nadigrala Sassuolo sa 5-1 (1-0). Martin Erlić ostao je na klupi Sassuola koji je ostao predzadnji sa 26 bodova, odnosno pet manje od Verone, Frosinonea i Empolija koji drže posljednja tri mjesta koja osiguravaju ostanak.

Milanski Inter proslavio je naslov talijanskog prvaka, osvojen početkom tjedna, pobijedivši u nedjelju na San Siru Torino s 2-0. Nikola Vlašić je odigrao cijelu utakmicu za Torino, koji je deseti na tablici s 46 bodova. Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mario Pašalić bio je strijelac prvog gola u 2-0 (1-0) pobjedi Atalante protiv Empolija u susretu talijanskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska i Njemačka

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio je strijelac prvog gola za Manchester City u 2-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Nottingham Foresta u 35. kolu engleskog prvenstva kojom se branitelj naslova opet približio vodećem Arsenalu na jedan bod. Gvardiolu je to drugi gol u Premier ligi, a na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić za City odigrao drugo poluvrijeme. Ivo Grbić je ovaj vikend ispao iz Premiershipa sa Sheffield Unitedom, iako u posljednje dvije utakmice nije branio za "Oštrice".

OVO JE RASPORED EUROPSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Kramarić je zabio dva pogotka za Hoffenheim na prvoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige, ali je njegov klub poražen sa 3-2 na gostovanju u Bochumu. Nakon utakmice, Kramarić se sukobio s navijačem svoje ekipe i pozvao ga dolje da mu na terenu kaže što želi: "99 posto navijača ne razumije nogomet, pa se ne treba osvrtati na to. Naravno da sam bio ljutit u tom trenutku zbog rezultata i njihove kritike", izjavio je.

Image

Lovro Majer ostao je tijekom cijelog susreta na klupi za pričuve Wolfsburga drugi vikend zaredom. Nogometaši Bayera, novi prvaci njemačke Bundeslige, odigrali su još jednu utakmicu ove sezone bez poraza, zabili su gol u 96. minuti za 2-2 protiv Stuttgarta u 31. kolu. Josip Stanišić za Bayer je u subotnjem ogledu u igru ušao u 89. minuti. Borussia iz Moenchengladbacha i Union Berlin su igrali 0-0. Hrvatski reprezentativac Josip Juranović je za Union, kojega vodi Nenad Bjelica, igrao do 86. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski derbi u Grčkoj

U derbi susretu osmog kola Lige za prvaka grčke Superlige nogometaši PAOK-a su pred svojim navijačima pobijedili AEK 3-2 golom u 90. minuti. U 75. minuti je domaćeg hrvatskog vratara Kotarskog svladao reprezentativni mu kolega Domagoj Vida i doveo AEK u vodstvo. Luka Ivanušec je zabio drugi gol u pobjedi Feyenoorda protiv Eaglesa (3:1) tijekom tjedna, a za vikend je bio slobodan od utakmica kao i njegovi kolege iz Ajaxa koji je na domaćem terenu remizirao s Excelsiorom, Josip Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za domaćine, dok je Borna Sosa dobio deset minuta.

Hrvatski golman Dominik Livaković sjajnim je intervencijama protiv Besiktasa u derbiju zadržao Fenerbahce u borbi za naslov prvaka. Ivica Ivušić branio je u remiju svog Pafosa na gostovanju kod Arisa. Nediljko Labrović je nakon tri mjeseca primio prvi pogodak iz igre na gostovanju u Kranjčevićevoj kod Lokomotive (3:1). Marco Pašalić je također zaigrao na tom susretu, a nije imao opipljiv učinak. Martina Baturina i Bruno Petković igrali su za Dinamo u Varaždinu, a Baturina je dodao za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini Hrvat s posljednjeg popisa koji igra van starog kontinenta, Marcelo Brozović, s Al Nassrom je pobijedio Al Khaleey s 1:0, a upisao je asistenciju za jedini pogodak na susretu. Luka Sučić igrao je čitav susret za Salzburg u derbiju kod Sturma, a zabilježio je odličnu SofaScore ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo