INTERESANTNI NAPISI / Njemački mediji iznenađeni Kovačevim povratkom u Bundesligu, a otkrili su i zašto je došao baš u redove posrnulog velikana

Image
Foto: Profimedia

Posljednji posao 50-godišnji Niko Kovač je imao u Monacu, a Kneževinu je napustio početkom godine kada je dobio otkaz

20.5.2022.
8:29
Profimedia
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač novi je trener njemačkog bundesligaša Wolfsburga, objavio je Wolfsburger Allgemeine Zeitung. U klubu za sada šute, no WAZ tvrdi kako je sve gotovo i Kovač bi na klupi "Vukova" trebao naslijediti Floriana Kohfelda koji je dan nakon završetka sezone sporazumno napustio klub.

Wolfsburg je zaključio sezonu na skromnom 12. mjestu, daleko od željenog plasmana u neki od europskih kupova. U klubu se nadaju kako bi ih upravo Kovač mogao vratiti u gornji dom bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji posao 50-godišnji Niko Kovač je imao u Monacu, a Kneževinu je napustio početkom godine kada je dobio otkaz.

Wolfsburg će biti Kovačev treći njemački klub, a prethodno je radio u Eintrachtu iz Frankfurta, te Bayernu. Na klupi Eintrachta je osvojio njemački Kup, dok je s Bayernom osvojio prvenstvo, Kup i Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Zašto baš Wolfsburg

Međutim, pojedine njemačke medije iznenadio je Kovačev povratak u Bundesligu. Kicker je naglasio da je Hrvatu bila velika želja da karijeru nastavi u Premiershipu.

"Kovačev dolazak u Bundesligu je iznenađenje s obzirom na to da je dosad Premier liga bila njegova želja. Kovač se poznaje s direktorom Wolfsburga Jorgom Schmadtkeom jer su zajedno igrali u Bayeru tijekom 1997. i 199. godine", piše Kicker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild pak tvrdi da će u paketu s Nikom Kovačem biti i njegov brat Robert Kovač, kao što je bila praksa i do sada u njegovoj trenerskoj karijeri. A otkrili su i zašto je Wolfsburg odlučio zaposliti baš Kovača. "Nadzorni odbor favorizirao je dovođenje Kovača iz sportskih i ekonomskih razloga. Hrvat je poznat diljem Europe i idealan trener za Wolfsburg", tvrdi tako Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo