STRAH NA AUTOCESTI: / 'Doista smo pretrpjeli strašne uvrede'

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović otkrio je kako je došlo do napada na izaslanstvo HNS-a koje je putovalo u Split.

14.4.2015.
8:48
VOYO logo

"Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera... govorili su nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave", rekao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović koji je navodno pogođen i plastičnom bocom u glavu:

"Te su neugodne scene trajale 15-ak minuta, a gospodin koji radi na odmorištu nazvao je policiju, koja je ubrzo došla i uhitila huligane pa će biti pokrenut postupak protiv tih huligana, koji su nam oštetili automobil."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je uhitila 12 osoba.

"Doista smo pretrpjeli strašne uvrede. Međutim, svi smo ostali mirni, nismo se dali uvući u verbalni sukob s huliganima, iako nije bilo lako ostati hladnokrvan. Ovaj incident nije promijenio naša razmišljanja, očekujem da ćemo na sastanku u Splitu dogovoriti sve potankosti oko organizacije utakmice Hrvatska – Italija", zaključio je Vrbanović u izjavi za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica PU ličko-senjske obratila se javnosti priopćenjem o događaju koje donosimo u cjelosti.

Jučer oko 17 sati na autocesti A-1, u smjeru juga, na odmorištu Zir, u jednom ugostiteljskom objektu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 12 državljana Republike Hrvatske (s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića) koji su verbalno napali delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza (7 osoba), nakon čega su dvojica od njih (36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića) i fizički napali dvojicu članova Hrvatskog nogometnog saveza. Po izlasku iz ugostiteljskog objekta ista grupa je oštetila automobil sa kojim je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza putovala. U navedenom sukobu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su uhićeni, te će tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog biti privedeni nadležnom prekršajnom sudu (36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića za prekršaj iz članka 6. Zakona protiv javnog reda i mira, a ostala desetorica zbog prekršaja iz članka 13. navedenog Zakona).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo