BRIGA IH ZA STAV HAJDUKA: / Šuker i Vrbanović imaju ideju kako organizirati utakmicu

Hrvatski nogometni savez žalit će se na odluku UEFA-e da naša reprezentacija kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Italije igra pred praznim tribinama.

9.4.2015.
15:17
VOYO logo

Podsjetimo, UEFA je drastično kaznila Hrvatsku zbog ustaškog uzvika 'Za dom spremni' koji se u više navrata mogao čuti s tribina tijekom nedavne maksimirske utakmice protiv Norveške. I na tom je dvoboju dio tribina bio zatvoren zbog divljaštva hrvatskih navijača u studenom u Milanu, tako da je ovo samo nastavak priče.

"Dotukla nas je ova odluka. Puno smo puta ponavljali da moramo paziti na ponašanje navijača, ali neki očito ni nakon zatvaranja tribine i kazne od 80.000 eura nisu shvatili poantu. HNS je, kao i sve članice UEFA-e 2013. godine glasao za pravilnik po kojem se kažnjavaju takve stvari", požalio se predsjednik HNS-a Davor Šuker na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovaj tjedan je HNS odlučio da se predstojeća utakmica protiv Italije igra u Splitu umjesto u Zagrebu. Protumačeno je to kao početak normalizacije odnosa između vrhuške hrvatskog nogometa i Hajduka, ali mnogi se sada pitaju jesu li u HNS-u znali da će biti ovako drastično kažnjeni, pa su zato dali utakmicu Splićanima.

"Mi smo željeli da se utakmica odigra u Splitu, nismo znali da UEFA sprema drakonsku kaznu", demantirao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su tijekom dana iz Splita stigle vijesti da u Hajduku u novim okolnostima ne žele da se utakmica igra na Poljudu, HNS je donio drugačiju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo izglasali da se i protiv Italije i protiv Bugarske igra u Splitu. Zamislite da nam uvaže žalbu i ublaže kaznu, a mi preselimo utakmicu s Poljuda na neki drugi stadion! Sumnjam da će nam proći žalba, ali ćemo napraviti sve da uspijemo", istaknuo je Šuker.

Za kraj je upozorio da će uslijediti još teže sankcije ako se ne riješe problemi s navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo što slijedi - oduzimanje bodova i izbacivanje s velikih natjecanja. Ovo je milijunski gubitak za naš turizam, za Split, nogomet, naš savez. Izgubili smo pola milijuna eura od ulaznica. Želimo pronaći te navijače zbog kojih smo kažnjeni."

Izvršni predsjedik HNS-a Damir Vrbanović osvrnuo se još jednom na organizaciju utakmice protiv Azzurra u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je odbio organizaciju utakmice pred praznim tribinama, pa ćemo unajmiti poljudski stadion i sami je organizirati. Bilo bi lijepo da imamo pomoć, ali ako treba, možemo to odraditi i sami", poručio je Vrbanović.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo