BEZ IZNENAĐENJA / Hajduk u nastavku slomio Rudeš i uzeo tri boda: Livaja se vratio i odmah zabio

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rudeša i Hajduka mogli ste pratiti na portalu Net.hr.

17.2.2024.
15:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Rudeš - Hajduk

0-2

Rudeš:Marković, Pavlović, Krušlin, Mrčela, Šehić, Vukmanović, Srbljinović, Mašala, Ćorić, Topić, Doležal.

Hajduk: Lučić, Sigur, Šarlija, Elez, Hrgović, Pukštas, Krovinović, Sahiti, Kalik, Brekalo, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOBODNO VRIJEME /

Brekalo u majici Hajduka prošetao Zagrebom: 'Gledam te, prolaziš kroz grad'

Image
SLOBODNO VRIJEME /

Brekalo u majici Hajduka prošetao Zagrebom: 'Gledam te, prolaziš kroz grad'

Hajduk u 23. kolu HNL-a slavio na gostovanju u Zagrebu kod posljednjeplasiranog Rudeša s 2-0.

Domaćini su prvi zaprijetili u 8. minuti kada je udarac Doležala obranio Lučić, da bi Hajduk odgovorio u 11. kada je prvo udarac Sahitija blokirala obrana domaćina, a onda je udarac Livaje otišao pokraj gola. Samo dvije minute kasnije prijeti Brekalo koji prebacuje Markovića udarcem s 10 metara, ali pokušaj odlazi pokraj gola. Već u sljedećem napadu opasan je Livaja čiji udarac brani Marković. U 21. minuti Livaja je izbacio Pukštasa samog pred Markovića, igrač Hajduka već je prevario i golmana Rudeša, no njegov udarac u posljednji trenutak blokirala je obrana domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su odgovorili u 28. minuti preko Doležala čiji je udarac s ruba šesnaesterca zagrijao Lučića. Nakon toga nastavila se serija napada, a najbolju priliku imao je u 37. minuti Kalik kada iz blizine nije dobro pucao. Hajduk je zabio u 44. minuti kada je Brekalo ubacio s desne strane, a Marković je kratko loptu odbio samo do Pukštasa koji nije imao težak zadatak pospremiti loptu u mrežu. No, uključio se VAR i zbog zaleđa poništio gol Bijelih. U zadnjim sekundama vidjeli smo još jedan nalet Hajduka, kada ni Livaja ni Šarlija iz blizine nisu pronašli put do mreže.

Hajduk je do vodstva stigao na početku drugog dijela, u 48. minuti kada je Kalik ubacio s desne strane, a u sredini nečuvan je Livaja koji glavom zabija za 1-0. Novu veliku priliku Hajduk je imao u 58. minuti kada iz blizine još jedan zicer promašuje Kalik. U 70. minuti udarac s ruba šesnaesterca isprobao je Brekalo, no brani to Marković. Domaćin je bio jako opasan u 85. kada je iz daljine opalio Vukmanović, ali krajnjim naporom to brani Lučić. U toj akciji ozlijedio se veznjak Bijelih Mihael Žaper koji je na nosilima iznesen s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je sjajnu priliku za izjednačenje imao u petoj minuti sudačke nadoknade kada se Petković sjurio u šesnaesterac Bijelih, no udarac je od okvira gola završio u gol autu. U posljednjim sekundama pobjedu Hajduka nakon solo akcije potvrdio je Dajaku.

Hajduk je tako nastavio lov na Rijeku koja trenutno ima dva boda više od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je pobijedio Rudeš u obje utakmice odigrane u aktualnoj sezoni, najprije s 2:0 u Zagrebu, zatim s 1:0 na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo