NEMA RASPRAVE / HNS je odlučio umjesto njih. Odgođen je susret Hajduka i Gorice, Dambrauskas poručio: 'Dva tjedna bez utakmice su previše'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Susret se trebao odigrati 7. kolovoza

29.7.2022.
13:03
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Odgađa se utakmica 4. kola SuperSport HNL, Hajduk - Gorica, koja se trebala odigrati u nedjelju 7. kolovoza 2022. godine. Nakon jučerašnjeg ispadanja naša dva predstavnika iz Europe, danas je stigla vijest iz HNS -a. Povjerenik za natjecanje Josip Brezni je u službenom očitovanju objasnio situaciju:

Image
PRAVI TEST ZA BIJELE /

Trener Vitorije se okrenuo Hajduku nakon slavlja protiv Mađara: 'Bit će teško, morat ćemo se boriti kako bi prošli dalje'

Image
PRAVI TEST ZA BIJELE /

Trener Vitorije se okrenuo Hajduku nakon slavlja protiv Mađara: 'Bit će teško, morat ćemo se boriti kako bi prošli dalje'

"Odlukom UEFA-e, uzvratna utakmica 3. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu, Vitoria SC - Hajduk, odigrat će se 10. kolovoza umjesto 11. kolovoza. S obzirom na to da je prva utakmica, Hajduk - Vitoria SC, na rasporedu u redovitom UEFA terminu, u četvrtak 4. kolovoza u 21 sat, igranje prvenstvene utakmice Hajduk - Gorica u planiranom terminu (7. kolovoza), dovelo bi momčad HNK Hajduk u situaciju da nemaju optimalne uvjete za pripremu i odigravanje UEFA utakmice na gostovanju u Portugalu, te smatram opravdanim da se utakmica Hajduk - Gorica odgodi po službenoj dužnosti i tako momčadi HNK Hajduk omogući kvalitetnija priprema za ostvarenje pozitivnog rezultata u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu", napisao je u odluci povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi termin odigravanja susreta ovisit će o i ovako zgusnutom kalendaru. Treba napomenuti i kako Hajduk još uvijek nije odgodio ni jednu utakmicu na svoj zahtjev, a ima na to pravo. Splićani bi u tom slučaju odgode na svoju ruku imali tri utakmice manje od ostalih već u ovako ranoj fazi sezone.

Varaždin ima pobjednički mentalitet

Podsjetimo da Hajduk već dva tjedna nije igrao natjecateljsku utakmicu jer je Rijeka odgodila derbi koji se trebao igrati prije pet dana. Valdas Dambrauskas je morao puniti kalendar prijateljskim utakmicama, a kaže da jedva čeka sutrašnje gostovanje Varaždinu kojeg je pun poštovanja najavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva tjedna bez utakmica su previše s obzirom na vremenske prilike. Često momčad koja uđe u prvu ligu dobro odradi sezonu. To je zbog pobjedničkog mentaliteta i zbog toga igrači napreduju, zbog želja za pobjedom. Mnogo igrača Varaždina ima iskustvo igranja u HNL-u. Protiv Slaven Belupa su bili malo nesigurni, ali su nesretno izgubili. U drugoj utakmici protiv Istre, uz sav respekt Istri, Varaždin je bio bolja momčad. Bili su organizirani, pokušali su dominirati. Sigurno neće biti lagan protivnik nikome", s obzirom na ovu izjavu prepotavljamo da će trener Bilih biti nezadovoljan odlukom povjerenstva.

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo