U IRANU / Cristiano Ronaldo ispunio želju osobi s invaliditetom, no nije točno da je osuđen na 99 udaraca bičem

Image
Foto: Profimedia

Ovome se nije nadao

8.10.2023.
13:08
Profimedia
VOYO logo

Al Nassr je nedavno gostovao u Iranu u sklopu azijske Lige prvaka, a Cristiano Ronaldo bio je glavna zvijezda te bogate saudijske momčadi. Portugalac je pokazao ljudskost i tako ispunio veliku želju poznatoj slikarici Fatimi.

Image
TADŽIKISTANCI NISU IMALI ŠANSE /

Al Nassr niže pobjede u Ligi prvaka: Cristiano Ronaldo pokrenuo preokret, Talisca dovršio posao. Brozović odigrao skoro cijelu utakmicu

Image
TADŽIKISTANCI NISU IMALI ŠANSE /

Al Nassr niže pobjede u Ligi prvaka: Cristiano Ronaldo pokrenuo preokret, Talisca dovršio posao. Brozović odigrao skoro cijelu utakmicu

Inače, Fatima je osoba s invaliditetom i velika obožavateljica portugalskog nogometaša, a video njihovog susreta objavio je Al Nassr na kojem se može vidjeti koliko to znači iranskoj slikarici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iranski mediji tvrde kako je C.Ronaldo kažnjen s 99 udaraca bičem. Razlog tome je što je iransku slikaricu zagrlio i poljubio, čime je prekršio neke od zakona koji su na snazi u Iranu. Dakle, vrati li se Portugalac ikada u tu državu, bit će bičevan gotovo sto puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ta se vijest pokazala lažnom. S obzirom na to da vijest nije bilo moguće pronaći na iranskim agencijama, za provjeru njezine točnosti iz Faktograf.hr-a obratili su se veleposlanstvu Irana u Republici Hrvatskoj, no do zaključenja ovog teksta od njih nismo dobili odgovor.

Međutim, da se radi o dezinformaciji potvrdilo je veleposlanstvo Irana u Madridu, o čemu je pisao poznati španjolski medij specijaliziran za sportske vijesti Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iransko veleposlanstvo u Madridu oglasilo se putem društvenih mreža, poručivši da je uznemirujuće što uopće moraju demantirati tvrdnje za koje nema dokaza.

"Snažno poričemo izricanje bilo kakve kazne protiv bilo kojeg međunarodnog sportaša u Iranu. Zabrinjava činjenica da bi objavljivanje takvih neutemeljenih vijesti moglo baciti sjenu na zločine protiv čovječnosti i ratne zločine protiv potlačenog palestinskog naroda", poručili su iz iranskog veleposlanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba napomenuti da je Cristiano Ronaldo otputovao u Iran 18. i 19. rujna kako bi igrao na službenoj nogometnoj utakmici te da su ga građani i vlasti vrlo dobro prihvatili. Građani i sportski dužnosnici su također hvalili i divili se njegovom iskrenom i ljudskom susretu s Fatemeh Hamami”, zaključili su.

Marca u svom tekstu kao izvore za ovu netočnu tvrdnju navodi iranske portale poput ‘Rouydad24’ i ‘Sharq Emroz’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, nije točno da je poznati nogometaš Cristiano Ronaldo osuđen na 99 udaraca bičem u odustnosti zbog zagrljaja i poljupca s poznatom iranskom slikaricom Fatemeh Hamami. Informaciju su proširili pojedini regionalni mediji, pozivajući se na iranske medije. Međutim, veleposlanstvo Irana u Madridu oglasilo se na društvenim mrežama i demantiralo takve tvrdnje. U objavi su istaknuli da 'snažno poriču izricanje bilo kakve kazne protiv bilo kojeg međunarodnog sportaša u Iranu'.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo