ZA GAVRANA / Boysi transparentom odali počast jednom od heroja Domovinskog rata

Image
Foto: Pixsell

'Velebit nam ga dao, velebit nam ga uzeo. Damir Tomljanović Gavran 1994 - 2024', pisalo je na transparentu, a uz natpis krenulo je i skandiranje: 'Za Hrvatsku kao tigar'

18.2.2024.
18:29
Pixsell
VOYO logo

Na utakmici Dinama i Varaždina u sklopu 23. kola HNL-a u jednom trenutku na sjevernoj tribini Bad Blue Boysi su podigli transparent u spomen na Damira Tomljanovića Gavrana, heroja Domovinskog rata koji je poginuo 1994. godine.

Image
DRAMA NA MAKSIMIRU /

Nevistić čudesnim obranama spasio Jakirovića i Dinamo

Image
DRAMA NA MAKSIMIRU /

Nevistić čudesnim obranama spasio Jakirovića i Dinamo

"Velebit nam ga dao, velebit nam ga uzeo. Damir Tomljanović Gavran 1994 - 2024", pisalo je na transparentu, a uz natpis krenulo je i skandiranje: "Za Hrvatsku kao tigar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Damir Tomljanović Gavran rodom je iz Krivog Puta pokraj Senja gdje svake godine na obljetnicu pogibije njegovi suborci dolaze zapaliti svijeću na njegov grob. U obranu domovine uključio se 5. kolovoza 1990. kada je pristupio postrojbi Jedinice za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pokraj Zagreba, a osnivanjem Zbora narodne garde u 1. gardijsku brigadu dragovoljno pristupa 15. svibnja 1991. godine. Već dva mjeseca kasnije imenovan je zapovjednikom satnije, a prvi tereni bili su mu istočna Slavonija, Banovina i Kordun. Dogodine, 1992., odlaskom postrojbe na južno bojište Gavran sudjeluje u borbama za deblokadu Dubrovnika, potom odlazi na karlovačko bojište, pa na obronke Velebita, na vrlo zahtjevnu bojišnicu, u često nemogućim i surovim vremenskim uvjetima. Poginuo je na Velebitu te je u konačnici sahranjen u svom Krivom Putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo