BJELICA ZA NULA KUNA DOVEO BIVŠEG IGRAČA HAJDUKA: / 'Ima neupitnu kvalitetu i iskustvo, baš nam takav igrač treba'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

U Osijek je stigao kao slobodan igrač i sigurno će biti još jedna kvalitetna opcija u sredini terena. Za Maritimo je posljednju utakmicu odigrao 19. srpnja protiv Vitorije

28.9.2020.
15:12
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Nenad Bjelica doveo je u Osijek još jedno pojačanje. riječ je o bivšem veznom igraču Hajduka Josipu Vukoviću koji je u Osijek stigao besplatno.

Istekao mu je, naime, ugovor s portugalskim Maritimom, a Osjećani nisu časili ni časa i odmah su 28-godišnjeg Vukovića doveli u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo sretni što smo uspjeli dovesti takvog igrača, neupitno kvalitetnog i s puno iskustva. Imao je vrlo zapaženu ulogu u Maritimu, a profil je nogometaša koji apsolutno nedostaje u našem kadru. S Josipom popunjavamo poziciju zadnjeg veznog i stvaramo još veću konkurenciju u veznom redu. Vjerojatno će biti utakmica kada ćemo, recimo, Žapera staviti na neko ofenzivnije mjesto u momčadi. Vuković je stabilna šestica, ima i staturu, ali i karakter. O njemu imamo najbolje informacije, znamo što može na terenu, a s raznih strana smo dobili informacije o njegovim ljudskim karakteristikama. I to je ono što također tražim i biram kao trener Osijeka. Nijednog trenutka nije kalkulirao oko dolaska kod nas i nadam se da će nam pomoći u borbi za naše visoke ciljeve", rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je o Vukoviću, ali i mnogim drugim temama pričao u velikom Intervjuu za Net.hr koji možete pročitati OVDJE.

Image
'IGRAČI DINAMA ZOVU MENE, A TO ŠTO SU ME NAVIJAČI VOLJELI MOŽDA JE U MAKSIMIRU BIO I NAJVEĆI PROBLEM': /

Nenad Bjelica za Net.hr otvorio dušu

Image
'IGRAČI DINAMA ZOVU MENE, A TO ŠTO SU ME NAVIJAČI VOLJELI MOŽDA JE U MAKSIMIRU BIO I NAJVEĆI PROBLEM': /

Nenad Bjelica za Net.hr otvorio dušu

'Ne znam za riječ odustati'

Na predstavljanju se medijima obratio i sam Vuković:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo što Osijek znači u hrvatskom nogometu, da je to ponos Slavonije. Mogu obećati da ću na svemu uzvratiti kako s profesionalne, tako i s igračke strane. Bit će mi čast predstavljati ovaj Klub i na terenu i izvan njega. Timski sam igrač i sigurno mogu pomoći momčadi da je učvrstim u sredini, posebno u trkačkom dijelu, a mislim da i s tehničke strane mogu dati svoj doprinos. Igrao sam s Ivušićem u Istri 1961, znam dakako Ercega, također i Majstorovića. Mislim da neće biti problema s uklapanjem, pogotovo jer sada već pričam i portugalski, a razumijem i španjolski. Osijek je tu da pokaže kvalitetu više u odnosu na konkurenciju", rekao je novi veznjak Osijeka pa dodao:

"Ako išta mogu reći sam o sebi, a da se ne hvalim, onda je to da me karakter odlikuje i da ne znam za riječ odustati. Sigurno je ponekad bilo teško, uz mene je bila samo obitelj, budući da sam se uz menadžera vezao tek u posljednjih godinu i pol dana. Istina je, pronašao sam se u Portugalu i kompletno afirmirao, a vjerujem da ću se u Osijeku još i više dokazati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuković je prošao mlađe kategorije Hajduka, zapažen i u državnoj selekciji U-19, zatim je bio na kaljenju u Dugopolju, vratio se na Poljud i zaigrao u HNL-u. Nosio je dres i pulske Istre 1961, RNK Split, bosansko-hercegovačkog Viteza i Olimpika iz Donjecka.

Nakon svega osam odigranih utakmica za Ukrajince, Josip je u ljeto 2018. godine dobio poziv iz Maritima i nije morao puno razmišljati jer je to bio značajan iskorak u njegovoj karijeri. Postao je standardan u najboljem sastavu o čemu govore i 54 odigrane utakmice u prethodne dvije sezone. Trenutno je na Transfermarktu procijenjen na 700.000 eura, a mediji su ga u zimu 2019. dovodili u vezu i s nekim engleskim klubovima. U Osijek je stigao kao slobodan igrač i sigurno će biti još jedna kvalitetna opcija u sredini terena. Za Maritimo je posljednju utakmicu odigrao 19. srpnja protiv Vitorije, stoji na službenoj stranici Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo