VIDEO: / INFARKTNA ZAVRSNICA Ponovno pobjeda sa zvukom sirene

14.5.2015.
11:11
VOYO logo

Hawksi su do pobjede u petoj utakmici protiv Wizardsa na svom parketu stigli na dramatican nacin kosem Ala Horforda za konacnih 82:81 sekundu prije isteka vremena.

Posljednjih pola minute utakmice u Atlanti ponudilo je dramu s nekoliko preokreta kakve samo kosarka moze pruziti. Wizardsi su krenuli u napad pri rezultatu 78:78, samo da bi njihov najiskusniji igrac Paul Pierce 20 sekundi prije kraja izgubio loptu sto je iskoristio DeMarre Carroll za kos iz protunapada kojim je doveo Hawkse u vodstvo 80:78, a na semaforu je ostalo jos 15 sekundi do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedecem napadu Wizardsi su ponovno odigrali akciju za Piercea koji je 8.3 sekundi prije kraja pogodio tricu za 80:81 kojom je podsjetio na svoj pobjednicki kos iz treceg dvoboja ovih suparnika igran prije cetiri dana u Washingtonu. U posljednjem napadu domacih u prodor pod obruc krenuo je mladi Dennis Schroder, ali ga je blokirao John Wall. Ipak, Al Horford je u borbi za loptu nadvisio Nenea i nakon skoka u napadu pogodio za veliku pobjedu domacih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horford je odigrao odlicnu utakmicu za Hawkse sa 23 kosa i 11 skokova, a po 14 su kod pobjednika dodali Paul Millsap i Jeff Teague. Kod gostiju najucinkovitiji je bio Bradley Beal sa 23 ubacaja, John Wall, koji se vratio u sastav nakon sto je propustio posljednje tri utakmice zbog ozljede sake, dodao je 15, dok je Pierce ubacio 11.

Sesta utakmica ovih suparnika na programu je u petak u Washingtonu, a u slucaju pobjede domacih odlucujuca sedma igrat ce se u ponedjeljak u Atlanti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju polufinala Istoka Cleveland Cavaliersi vode protiv Chicago Bullsa sa 3-2, a ta ce dva sastava svoj sesti dvoboj igrati veceras u Chicagu.

Golden State Warriorsi obranili su prednost domaceg terena u petoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa uvjerljivom 98:78 pobjedom. No, pocetak nije nagovijestio takav rasplet, Grizzliesi su poveli sa 23:10, ali tada je na scenu stupio Stephen Curry koji je serijom trica vec do kraja prve cetvrtine donio preokret i vodstvo Warriorsima od 26:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se Curryju tricama pridruzio i Klay Thompson, usto su gosti zaredali s izgubljenim loptama, pa je prednost domacih samo rasla sve do maksimalnih 24 razlike u posljednjoj cetvrtini (92:68). Thompson sa 21 i Curry sa 18 pogodaka bili su najbolji kod Warriorsa, dok je Marc Gasol sa 18 poena i 12 skokova bio prvo ime Grizzliesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sesti dvoboj Grizzliesa i Warriorsa na programu je u petak u Memphisu, dok ce se eventualna odlucujuca sedma igrati u Oaklandu u nedjelju. U drugom dvoboju polufinala Zapada Los Angeles Clippersi vode protiv Houston Rocketsa sa 3-2, te veceras imaju priliku na svom terenu izboriti plasman u konferencijski finale.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo