Umrla najviša košarkašica svijeta!

Tužne vijesti dolaze iz Australije. Najviša košarkašica svijeta i bivša WNBA zvijezda, Margo Dydek, preminula je u petak u bolnici u Brisbaneu.

27.5.2011.
12:46
VOYO logo

U tužnoj priči o sportskoj i obiteljskoj drami 37-godišnje Poljakinje iz Poznana koja je dirnula sportski svijet, još mučnije zvuči podatak da je Margo bila trudna s trećim djetetom, što je dodatno otežalo njeno liječenje. 218 centimetara visoka košarkašica doživjela je srčani udar u svome domu u Brisbaneu 19. svibnja, te je uskoro prebačena u gradsku bolnicu i stavljena u stanje inducirane kome.

Niti u jednom trenutku u posljednjih osam dana nije došla svijesti, a nažalost, najgora vijest stigla je iz Brisbanea u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom karijere Dydek je sa svojim 218 cm nosila titulu najviše aktivne košarkašice na svijetu, a to joj je bila ulaznica za žensku inačicu NBA lige. Bila je prvi izbor drafta 1998. godine od strane Utah Starzz, a tijekom deset godina provedenih u najjačoj ligi na svijetu igrala je još za San Antonio Silver Stars (bivši Utah Starzz), Connecticut Sun i Los Angeles Sparks. Nakon karijere se skrasila u Australiji gdje je danas trenerica ženske ekipe Northside Wizards koja se natječe u košarkaškoj ligi države Queensland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo