NAPETO DOIGRAVANJE / Sjajni Dončić vodio Dallas za 'break' protiv Zupčevih Clippersa

Image
Foto: Profimedia

Centar Clippersa Ivica Zubac ponovno je imao double-double učinak sa 13 koševa i 12 skokova

24.4.2024.
9:25
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Dallas Mavericksa slavili su sa 96-93 na gostovanju u Los Angelesu kod LA Clippersa u drugoj utakmici prvog kruga doigravanja za prvaka NBA lige i time izjednačili na 1-1 u seriji na četiri pobjede.

Image
DOIGRAVANJE /

Zubac do rekorda karijere u rušenju Dončića i društva

Image
DOIGRAVANJE /

Zubac do rekorda karijere u rušenju Dončića i društva

Centar Clippersa Ivica Zubac ponovno je imao "double-double" učinak sa 13 koševa i 12 skokova, a po 22 koša ubacili su Paul George i James Harden, koji je imao i osam asistencija. Kod poraženih je zaigrao i Kawhi Leonard, a završio je dvoboj sa 15 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Najbolji igrač Dallasa bio je Luka Dončić sa 32 koša, devet asistencija i šest skokova. Kyrie Irving je ubacio 23 poena, a P. J. Washington 18 za pobjednike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpuno drugačijoj utakmici od prve, u kojoj su Clippersi slavili sa 109-97, a u jednom trenutku imali i 29 koševa prednosti, Mavericksi su iskoristili lošu šutersku večer domaće momčadi koja je iz igre gađala 32/87 (36,8%), a za tricu 8/30 (26,7%).

"Igrali smo 48 minuta fizičku košarku. Obje su momčadi ostale ispod 100 koševa. Ovo je bila košarka '90-ih u svom najboljem izdanju", rekao je trener Dallasa Jason Kidd nakon dvoboja u kojem nijedna momčad nije uspjela stvoriti dvoznamenkastu prednost, a gosti su većim dijelom bili u vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su najbolje razdoblje imali krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kad su uspjeli zaostatak od šest koševa pretvoriti u istovjetnu prednost (73-67) nakon koša Ivice Zupca koji je u zadnjoj četvrtini ubacio osam od svojih 13 poena.

No, Dallas je nakon toga odgovorio serijom 14-0 i došao do prednosti (81-73) koju više nije ispuštao. Momčad Tyronna Luea je dvaput došla na tri poena zaostatka (81-84, 90-93), ali su Mavericksi imali spreman odgovor. Nakon Zupčevog zakucavanja za 81-84, Maxi Kleber i Luka Dončić su tricama odveli Dallas na +9 (90-81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Kawhi Leonard položio za 93-90 na 21 sekundu prije kraja, Kyrie Irving nije dopustio preokret. Pogodio je tri od četiri slobodna bacanja, a Paul George je tricom samo "uljepšao" konačan rezultat za Clipperse.

"Drugo poluvrijeme je obrazac po kojem bi trebali igrati cijelu utakmicu. Iz toga moramo učiti", rekao je Luka Dončić koji je s 32 koša, devet asistencija i šest skokova bio najbolji igrač utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavericksi su iz igre gađali 32/76 (42,1%), a za tricu 14/33 (42,4%) te je ostao dojam da su trebali i uvjerljivije pobijediti. Kyrie Irving je završio sa 23 koša, a P. J. Washington je dao svoj doprinos sa 18 poena i šest skokova, a pogodio je tri od četiri šuta za tricu.

Povratak Kawhija Leonarda nije Clippersima donio željeni učinak. On nije bio u pravom ritmu pa je promašio svih pet šutova za tricu, a za 15 poena je 'potrošio' 17 pokušaja. Po 22 koša su ubacili Paul George i James Harden, koji je imao i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Zubac je za 33 minute imao 13 poena (šut 5/12), 12 skokova, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte. Sljedeće dvije utakmice serije bit će odigrane u Dallasu, a prva od njih na rasporedu je u noći s petka na subotu (2 sata) po srednjoeuropskom vremenu.

Uvjerljiva Indiana, Minnesota povećala prednost

Do 'krađe' na gostujućem terenu došla je Indiana. Pacersi su s uvjerljivih 125-108 slavili na gostovanju u Milwaukeeju, a predvodio ih je Pascal Siakam sa 37 koševa, 11 skokova i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi su bili konkurentni u prvom poluvremenu zahvaljujući Damianu Lillardu koji je u tom razdoblju ubacio 26 od svojih 34 poena. No, kad je stao Lillard, stala je i momčad Doca Riversa.

Pacersi su jednostavno imali previše raspoloženih igrača. Myles Turner je uz 22 koša imao sedam skokova i šest asistencija. Andrew Nembhard je ubacio 20 poena, a Tyrese Haliburton je spojio 12 koševa i 12 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Buckse je Brook Lopez ubacio 22 poena, a Bobby Portis je imao 14 koševa i 11 skokova. Prva od dvije sljedeće utakmice koje će biti odigrane u Indianapolisu na rasporedu je u petak, s početkom u 23.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Minnesota Timberwolvesi će na dvije utakmice u Phoenixu donijeti prednost od 2-0, zahvaljujući pobjedi 105-93 u drugom dvoboju serije protiv Sunsa. Gosti su imali minimalnu prednost na poluvremenu (51-50) i održavali je do sredine treće četvrtine, da bi se serijom 10-0 Minnesota odvojila (72-63) i potpuno dominirala u zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaden McDaniels je s 25 koševa i osam skokova bio najistaknutiji pojedinac Timberwolvesa. Po 18 koševa su ubacili Mike Conley i Rudy Gobert, koji je tome dodao devet skokova. Anthony Edwards je spojio 15 poena i osam asistencija, a Karl-Anthony Towns je ubacio 12 koševa i imao osam skokova.

Strijelce Phoenixa predvodio je Devin Booker sa 20 poena. Kevin Durant je ubacio 18, a Bradley Beal 14 koševa. Jusuf Nurkić je spojio 10 poena i 14 skokova. Treća utakmica serije, prva u Phoenixu, na rasporedu je u noći s petka na subotu (4.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo