Čovjek koji nije vjerovao u Dražena Petrovića rekao konačno zbogom

Rick Adelman, 67-godišnji trener Minnesota Timberwolvesa, objavio je odlazak u mirovinu nakon 23 sezone koliko ih je proveo u svojstvu glavnog trenera u NBA klubovima.

22.4.2014.
6:51
VOYO logo

"Vrijeme je da se povučem, držim da sam spreman za novu fazu u svom životu. Nema sumnje da će mi ovo nedostajati", rekao je Adelman, koji je kao trener Portlanda dva puta s tom momčadi igrao u finalu NBA lige, 1990. i 1992. godine.

Adelman je u Portlandu bio trener Draženu Petroviću, koji je pod njegovim vodstvom uglavnom sjedio na klupi, pa je za pokazivanje svog raskošnog talenta u NBA ligi dobio pravu priliku tek kasnije u New Jersey Netsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adelman je u NBA ligi vodio Portland, Golden State, Sacramento i Houston prije preuzimanja Minnesote 2011. godine. Ta je momčad prije njegovog dolaska u dvije prethodne sezone upisivala samo 15, odnosno 17 pobjeda. Pod Adelmanovom palicom je konstantno napredovala, prvo 26 pobjeda, pa 31, te na kraju 40 u sezoni koja je za Timberwolvese upravo završila.

Adelmanove su momčadi u njegove 23 sezone u NBA ligi 16 puta izborile doigravanje. Ukupno je tijekom trenerske NBA karijere Adelman ostvario 1.042 pobjede i 749 poraza. Osmi je svih vremena po broju pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo