GABRIJEL VEOČIĆ / Hrvatska ima novu veliku boksačku zvijezdu: 'Glavni cilj je olimpijsko zlato u Parizu!'

Gabrijel Veočić proteklog je vikenda postao europski prvak, a sada želi i olimpijsku medalju u Parizu. Ovaj sjajni borac iz Slavonskog Broda otkrio je kako je izgledao put do zlata i koji su mu sljedeći koraci u karijeri

30.4.2024.
20:28
VOYO logo

Hrvatska ima novu veliku boksačku zvijezdu. Gabrijel Veočić proteklog je vikenda postao europski prvak, a sada želi i olimpijsku medalju u Parizu. Ovaj sjajni borac iz Slavonskog Broda otkrio nam je kako je izgledao put do zlata i koji su mu sljedeći koraci u karijeri.

Image
BRAVO /

Sjajne vijesti iz Beograda: Veočić srušio snove domaćem predstavniku i postao europski prvak

Image
BRAVO /

Sjajne vijesti iz Beograda: Veočić srušio snove domaćem predstavniku i postao europski prvak

Ovo nije priča o Rockyju Balboi, već o Gabrijelu Veočiću. Hrvatski boksač je tvornica medalja, a od prošle nedjelje i službeno je najbolji u Europi u kategoriji do 80 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državni prvak sam 14 puta. Imam dvije brončane, dvije srebrene i dvije zlatne europske medalje iza sebe i naravno ovo mi je kruna karijere, najbolja medalja što imam jer je prva seniorska i to zlatna medalja", rekao je Gabrijel.

Prva pa odmah zlatna. Bilo je teško, ali uz savjete i odličnu taktiku koju je spremio njegov otac i trener Pero Veočić, Gabrijel je izdominirao, pogotovo u finalnoj borbi u kojoj je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio domaćeg borca, Srbina Rastka Simića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako teško, ali smo jednog po jednog riješili s dobrom taktikom i spremnošću i došli smo do zlata", rekao je trener Pero Veočić.

Ovaj 22-godišnji Brođanin postao je drugi Hrvat koji je osvojio europsko zlato nakon osamostaljenja Hrvatske. Prije njega to je pošlo za rukom Filipu Hrgoviću 2015. godine. Odmah je uslijedila i čestitka legende hrvatskog Boksa, Željka Mavrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željko Mavrović mi je čestitao čak i osobno, a Filip vjerojatno i je čestitao, ali nisam stigao stvarno svima odgovoriti na čestitke i komentare jer imamo puno obaveza zadnjih par dana."

A kako izgleda obiteljska suradnja u ringu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posluša on i kritiku, što je dobro, što loše. Tako napredujemo iz godine u godinu i evo na krovu smo Europe pa idemo dalje na svjetski tron i Olimpijske igre", kaže Pero Veočić.

"Kod nas u kući je red da je otac u pravu, on je glava kuće. Tu ima potpuni autoritet. Stvarno, uspješni smo, i evo dokle smo dogurali kao tim", rekao je Gabrijel koji nosi nadimak - Kobra iz Slavonskog Broda, a otkrio je i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda po trećoj brigadi koja je bila iz Slavonskog Broda. Lijep je nadimak. Imam malo pokrete kao kobra pa mi to paše."

A kada ga možemo očekivati na profesionalnoj razini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni cilj nam je ta olimpijska medalja, to olimpijsko zlato, a za dalje u profesionalne vode ćemo vjerojatno ići, ali ne mogu reći sa sigurnošću", kaže Gabrijel.

Realno je od njega očekivati medalju u Parizu, možda i onu najsjajniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlato, to ćemo vidjeti. Koja god medalja, dobro je došla."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo