Zdrava prehrana / Lišće od rotkvice nemojte baciti, iskoristite ga na najbolji mogući način

Image
Foto: Pixabay

Bacate li lišće od rotkvica? Ako je tako, nemojte! Smanjite bacanje hrane korištenjem lišća od rotkvice umjesto drugog lisnatog povrća u umacima, juhama, salatama, pa čak i kao prilog jelima.

8.12.2022.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Lišće od rotkvice je jestivo zeleno lišće koje su izvrsna zamjena za začinsko bilje i laganu salatu poput blitve i špinata. Zapravo, lišće od rotkvice također je odlično kao samostalan prilog kada se lagano poprži na tavi s češnjakom, crvenom paprikom i maslinovim uljem.

Sastojci potrebni da pripremite lišće od rotkvice na tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 grama lišća od rotkvice
  • 4 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 prstohvat listića crvene paprike
  • 1 prstohvat soli

Prvo što trebate učiniti kada pripremate lišće od rotkvice je oprati lišće od rotkvice. Napunite veliku zdjelu hladnom vodom i potopite stabljike rotkvice na nekoliko minuta, miješajući kako biste bili sigurni da je uklonjeno što je moguće više prljavštine. Zatim izvadite lišće od rotkvice iz vode i ostavite da se osuši oko 15 minuta.

U srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj temperaturi. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte dok ne počne smeđiti i zamiriše, oko 1-2 minute. Zatim dodajte crvenu papriku i kuhajte još oko 20-30 sekundi, ili dok paprika ne počne puštati svoju boju u ulje. Zatim dodajte lišće od rotkvice i neprestano miješajte dok lišće ne uvene, oko 2-3 minute. Lišće od rotkvice već je gotovo i spremno za posluživanje kao prilog ili salata. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo