Jela s hobotnicom / Gulaš od hobotnice sa slanutkom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Gulaš od hobotnice sa slanutkom jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Donosimo recept kako se priprema gulaš od hobotnice sa slanutkom.

22.1.2023.
12:08
Pixabay
VOYO logo

Gulaš od hobotnice sa slanutkom pripremite i poslužite kao glavno jelo. Ovo je jelo koje će oduševiti sve ljubitelje hobotnice, ali i one koji će to tek postati. Kako se radi gulaš od hobotnice sa slanutkom?

Gulaš od hobotnice sa salanutkom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg hobotnice, očišćene
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana luka
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 lista lovora
  • litra i pol pilećeg temeljca
  • 1/2 litre crnog vina
  • 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
  • 1/2 kg slanutka iz konzerve
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
  • 2 žlice nasjeckanog perišina
  • sol
  • papar

Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:

Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.

Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo