VAKULA OTKRIVA / Slijedi nam 'kuhanje' na iznadprosjecnim temperaturama, ali ne samo ovaj tjedan

Nakon sto je u prvih deset dana svibnja bilo toplo u ovom dijelu godine kao rijetko dosad, iznadprosjecna se toplina nastavlja. Ne samo u ovome tjednu.

11.5.2015.
9:24
VOYO logo

Tako je barem bilo prema podacima s meteoroloskih postaja DHMZ-a.

Pritom ce povremeno biti i hladnijih razdoblja, mozda i duljih, ali vrlo je malo vjerojatno da ce srednja mjesecna temperatura nekog od mjeseca u nastavku godine biti osjetno niza od visegodisnjeg prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nuzno ne znaci da ce godina biti rekordno topla kao u vecini mjesta prosla, iako – po srednjoj godisnjoj temperaturi vjerojatno nece biti ni jako daleko od nje. Ali gotovo posvuda hoce po godisnjoj kolicini oborine, pise glavni meteorlog HRT-a Zoran Vakula.

Prema podacima DHMZ-a danas ce biti suncano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistocni, a u Slavoniji i sjeverozapadni, u prvom dijelu dana mjestimice moguce i jak. Na Jadranu slaba i umjerena, u Dalmaciji mjestimice jaka bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru poslijepodne sjeverozapadnjak. Najvisa dnevna temperatura izmedu 18 i 23, na Jadranu 22 i 27 ?C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ce biti pretezno suncano, potkraj dana na zapadu uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren juzni i jugoistocni, a na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniza jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu od 14 do 17, a najvisa dnevna vecinom izmedu 23 i 26 ?C.

Izgledi vremena od 12.05.2015. do 14.05.2015.

Pretezno suncano, a potkraj srijede te osobito u cetvrtak moguci su lokalni pljuskovi praceni grmljavinom. Vjetar vecinom slab, a u cetvrtak ce zapuhati umjeren jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve toplije

Jutro samo u utorak razmjerno svjeze, dok se danju ocekuje iz dana u dan sve toplije. Prevladavat ce suncano, a u cetvrtak uz jacanje juga ocekuje se umjeren porast naoblake. Maksimalna temperatura zraka uglavnom od 25 do 27 ?C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo