Split će platiti 420.000 kn za 'uštimavanje' 15 semafora

Cilj je smanjenje kolona vozila u najfrekventnijim satima. No, zanimljivo je da se jedina na natječaj za reprogramiranje semafora javila tvrtka "Peek promet" i njoj je taj posao i dodijeljen.

11.9.2012.
9:09
VOYO logo

Zbog konstantnih gužvi i preopterećenja pojedinih gradskih ulica Banovina je odlučila uložiti oko 420 tisuća kuna u reprogramiranje 15 semafora na najprometnijim križanjima. Time bi se, nakon što su uočene kritične točke po gradu, barem donekle smanjile kolone vozila u najfrekventnijim satima: ujutro od 7.30 do 8 sati i popodne iza 15 sati kada se većina građana vraća kućama s posla, piše Slobodna Dalmacija.

Zanimljivo je, međutim, da se jedina na natječaj za reprogramiranje semafora javila tvrtka "Peek promet" i njoj je taj posao i dodijeljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probleme smo nakon brojanja prometa uočili na križanjima Velebitske s ulicama Slobode, Bruna Bušića, Vukovarske te sa Zagorskim putem, zatim na križanju Gotovčeve i Zagorskog puta, križanjima Vukovarske s Bušićevom i Dubrovačkom te na onom Kranjčevićeve i Dubrovačke.

U satima gušćeg prometa pokazalo se da na tim prometnicama veliki broj vozila ostaje i nakon što prođe 'zeleno svijetlo' na semaforu, pa ćemo napraviti novu preraspodjelu signalizacije, produžit određena 'svjetla' kako bi smanjili opterećenje na pojedinim križanjima. Kada ćemo krenuti s ovim, za nas velikim projektom, ostaje još za vidjeti budući sredstva još nisu odobrena u gradskoj upravi", kazao je Damir Ugrina, stručni savjetnik za semaforske sustave i sigurnost prometa u gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo