stiže li nam ljeto? / RTL-ov meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana i kada će prestati biti ovako hirovito

Nikola Vikić-Topić preporučuje da petak i subotu iskoristite za aktivnosti u prirodi jer s nedjeljom stiže pogoršanje vremena

15.6.2016.
19:22
VOYO logo

Nesvakidašnje snimke stigle su iz Rijeke. More je mnoge iznenadilo smeđom bojom, dok se na pučini jasno uočavala crta razgraničenja. U ophodnji su bili djelatnici riječke Lučke kapetanije i utvrdili kako nema nanosa poput stabala ili granja uz napomenu kako nije u pitanju onečišćenje mora, već rijetka, ali ne nikad viđena pojava. 

A ovo što se dogodilo u Rijeci, događa se uslijed velikih kiša, kada Rječina nabuja. Češća je pojava zimi, i to kada je jako oblačno, pa se slabije opaža. A kako je danas u Rijeci bilo većinom sunčano, onda se jako dobro vidio taj kontrast u boji mora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kada će nas pratiti ovako hirovito vrijeme?

Prvo očekujemo jedan jak rast temperature. Na primjeru Zagreba, ovih se dana mjerilo 24, 25 stupnjeva. Sutra će biti osjetno toplije, dosegnut će i 30. Nakon toga ponovno slijedi blagi pad temperature.

Što se tiče ostatka zemlje, u Slavoniji će biti najtoplije, moguće do čak 34. Tamo će se taj toplinski val zadržati i u petak. Na Jadranu će sutra biti manje vruće, od 25 do 30, i tamo će više problema stvari jako do olujno jugo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato je DHMZ izdao narančasto upozorenje za Jadran i žuto za područja uz njega. Jugo će stvarati probleme u prometu, osobito pomorskom. Vrlo vjerojatno će biti otkazane neke trajektne i katamaranske linije, pa svi oni koji sutra idu na put, neka se informiraju unaprijed. 

Vikend izgleda nešto povoljnije. Bit će manje vruće, ali još uvijek vrlo toplo. Uz nešto slabiji vjetar ne bi trebalo biti problema u prometu. I ono što je mnogima najvažnije, petak i subota bit će pretežno sunčani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo naoblačenje sa zapada stiže tek u nedjelju. Donosi kišu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti jače izraženi.

Zato je ovo naš savjet - petak i subotu iskoristite za aktivnosti u prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo