OTVORIO PITANJE ZA POLA MILIJUNA KUNA: / Student povijesti uspio ono što je pošlo za rukom samo dvojici prije njega

Image
Foto: HRT

Student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca, u večerašnjoj je uzbudljivoj igri u kvizu Šifra otvorio pitanje za pola milijuna kuna.

29.10.2017.
23:23
HRT
VOYO logo

Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje.

'Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija. Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna. Nije mi žao! Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije', rekao je Tvrtko Pleić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRT

Otkrio je da će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole. Njegovim su nastupom oduševljeni roditelji u Donjemu Miholjcu te prijatelji i studentski kolege u Zagrebu, ali i ekipa omiljenoga HRT-ova kviza.

'U nastupu koji je rijetko koga ostavljao ravnodušnim Tvrtko Pleić otišao je kući sa 125 tisuća kuna. Na putu do pola milijuna kuna ključno je izabrati pravu strategiju i uz odgovarajuću količinu i znanja i sreće, ali i uz rizik da se izgubi osvojeni iznos – odgovoriti na tri niza od pet pitanja. U završnoj je igri potrebno poredati četiri pojma po zadanome kriteriju. Otvaranjem zadataka za pola milijuna kuna osim Tvrtka Pleića mogu se pohvaliti još samo dvojica natjecatelja iz prve sezone: Tomislav Vlaić i Josip Batur', podsjetio je voditelj kviza 'Šifra', Joško Lokas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRT

'Odlično se snašao s pitanjima iz svoje struke poput onoga o najmanjemu gradu na svijetu Humu u blizini Buzeta i o Hrvatsko-ugarskoj nagodbi, kojom je Rijeka dobila poseban status. Ništa manje uspješan nije bio ni s pitanjima iz osnovnoškolske lektire – Zabranjena vrata, filma – Dobar posao u Italiji, frazeologije, visoke politike i sporta. Sve je znao i o aktualnostima, što je pokazao u odgovoru na pitanja o hotelu Burj al-Arab u obliku jedra i naslovnici Playboya koju je krasila nacrtana Marge Simpson. Ipak, odustao je na posljednjoj prepreci – zadatku od pola milijuna kuna, u kojemu je trebalo nabrojiti članove The Beatlesa zdesna nalijevo na omotu albuma Abbey Road', pojasnio je urednik kviza Šifra Igor Grković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo