KORMILO ZAGREBA PREUZELA JE BANDIĆEVA BLISKA SURADNICA: / 'Nastavit ćemo tamo gdje je stao; Poslala i poruku građanima

Image

Nakon smrti Milana Bandića gradom će upravljati njegova najbliskija suradnica i dosadašnja zamjenica, Jelena Pavičić Vukičević

28.2.2021.
19:10
VOYO logo

Nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića, Zagrebom će do lokalnih izbora 16. svibnja upravljati njegova dosadašnja bliska suradnica i zamjenica, Jelena Pavičić Vukičević. Službeno je to potvrđeno i u gradskoj upravi svega nekoliko sati nakon što je Bandić preminuo od srčanog udara u 66. godini.

Image
BANDIĆEVA ZAMJENICA: /

'Kritičari će reći da je imao pogrešaka, ali tko je bez grijeha, neka baci prvi kamen; Hvala velikom čovjeku'

Image
BANDIĆEVA ZAMJENICA: /

'Kritičari će reći da je imao pogrešaka, ali tko je bez grijeha, neka baci prvi kamen; Hvala velikom čovjeku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliskija suradnica

Jelena Pavičić Vukičević je 45-ogodišnja profesorica komparativne književnosti, a slovi za jednu od Bandićevih najbliskijih suradnica. On joj je politički mentor te je uz njega bila od početka njegove gradonačelničke karijere. Na tim je počecima, podsjeća Index obnašala različite dužnosti; 2000. je bila tajnica gradskog SDP-a, 2003. je postala saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika, da bi to ponovno postala u njegovu posljednjem mandatu, 2017.

Zajedno s Bandićem napustila je SDP 2009. godine da bi postala potpredsjednicom njegove Stranke rada i solidarnosti. U brojnim aferama čvrsto je stajala iza Bandića, a organizirala je i prosvjede podrške kada je bio pritvoren. Navodno se namjeravala povući iz politike i ne izaći na lokalne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim političke karijere, Pavičić Vukičević ima bogat životopis. Od 2017. je članica Savjeta Sveučilišta u Zagrebu, od 2018. suradnica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kolegijima Pedagogija i Didaktika, a od 2019. članica hrvatskog izaslanstva u Europskom Odboru regija pri Europskom Parlamentu.

"Izuzetno teško je, 24 godine zajedničkog rada i profesionalnog puta sažeti u nekoliko rečenica. Imam osjećaj da mi se pred očima u proteklih jedan dan izvrtio cijeli život. Sjećam se svih naših kampanja svih uspjeha pa i nekih poraza", rekla je Pavičić Vukičević za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radit ćemo kao da je on s nama'

Dodaje kako nije mogla zamisliti da će Bandić preminuti, jer je bio redovito na kontrolama kod liječnika, ali ističe kako su svi znali da mu je zdravlje još otprije bilo ugroženo. Nedjelju je iskoristila da zajedno s kolegama organizira komemoraciju i sprovod.

"Danas smo i bili na groblju i u dogovoru s obitelji, mislim da smo odabrali jednu lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe. Ne, to nije u Aleji velikana...", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je njegova bliska suradnica gotovo 20 godina, gradske su teme u nedjelju bile po strani. No, već od ponedjeljka, uvjerava ona, krenut će se baviti gradskim pitanjima. Ipak su uskoro lokalni izbori, a obnova metropole nakon potresa još se nije zahuktala.

"Posla ima jako puno, no mi smo velika i dobro organizirana gradska uprava s 27 gradskim upravnih tijela, zavoda i službi. Naša je misija nastaviti tamo gdje je Milan Bandić stao. Mislim da mu to dugujemo, da to dugujemo našem gradu i svim našim sugrađanima. Cilj je sve one usluge i službe koje čine život u Zagrebu ugodnim ojačati, omogućiti svima koji imaju pravo na socijalnu skrb ili na bilo koju drugu uslugu da nesmetano mogu i dalje konzumirati te usluge. Svi smo u prvom razgovoru došli do zaključka da nam je činiti sve one aktivnosti koje bismo činili i inače u našem svakodnevnom životu kao da je gradonačelnik s nama", ističe Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Zagrepčanima

Istaknula je kako ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnicu te dodaje da nije bilo prilike za razgovore o davanju podrške nekom drugom kandidatu. Na kraju je poslala i poruku Zagrepčanima.

"Znam da građani Zagreba danas osjećaju možda jednu nesigurnost, ali ne trebaju se tako osjećati. Mi smo danas, doista, svih nas 2600, ali i sva trgovačka društva, ustanove, svi smo posvećeni cilju da naš grad i dalje normalno se razvija i normalno funkcionira, to je moja poruka. Mi to dugujemo našem gradonačelniku i duboko sam uvjerena da mi, niti ovoga puta nećemo ni na koji način ugroziti tu našu misiju", poručila je Jelena Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo