'mediji doprinjeli lošim odnosima' / Josipović: Ustašofilija i četnikofilija se jako dobro dopunjuju

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji 'jako dobro dopunjuju'

11.5.2017.
14:53
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji "jako dobro dopunjuju" i poručio da se pošteni srpsko-hrvatski odnosi mogu graditi borbom protiv ekstremizama i nacionalizama.

"Pošten odnos među dvijema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj", izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović koji je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gdje je prikazan film s antifašističkom tematikom "Neželjena baština" za koji je skladao glazbu.

Josipović je ponovio da su odnosi Hrvatske i Srbije "najgori od rata", dodajući da su tome znatno pridonijeli mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je riječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj", istaknuo je.

Josipović se suglasio s ocjenama da u Hrvatskoj postoji ustašofilija, a u Srbiji četnikofilija, dvije politike koje se "jako dobro dopunjuju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Hrvatske poručio je kako bi, da on odlučuje, istog trena skinuo ploču sa ustaškiim pozdravom u Jasenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo