A ŠTO KAŽE NA ŠKORU? / Đakić o Pupovcu: 'Vladu koja ima određene uspjehe ne treba rušiti zbog pojedinca'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Đakić je podsjetio da je HVIDR-a raskid koalicije sa SDSS-om tražila i prije

18.9.2019.
17:36
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić kazao je da nije stigao s premijerom razgovarati o zahtjevu te braniteljske udruge da HDZ raskine koaliciju sa SDSS-om.

"Nisam stigao. Međutim, Josip Periša je jasno rekao stavove, tražio je od ministra Bošnjakovića i Državnog odvjetništva da objasne zašto se ne primjenjuje 49. članak Kaznenog zakona", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su raskid koalicije sa SDSS-om tražili i prije. "Smatram da su sve nacionalne manjine dobrodošle, ali kada pojedinac vrijeđa Hrvatsku DORH bi trebao prvo zaključiti postoji li kaznena odgovornost", kaže Đakić.

Na pitanje hoće li s Miloradom Pupovcem čuvati parlamentarnu većinu, odgovorio je "sada provocirate, ali što je tu je". Vladu koja ima određene uspjehe ne treba rušiti zbog pojedinca, poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đakić: Škoro mi je prijatelj, ali neću ga podržati

Priznao je kako upoznat s jučerašnjim okruglim stolom u zagrebačkoj HVIDR-i, naglasivši da su invalidi Domovinskog rata uvijek reagirali kad su u pitanju državni interesi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje štete li ambicije Mire Kovača da postane predsjednik HDZ-a kampanji Kolinde Grabar-Kitarović ocijenio je kako je to bio "mali izlet koji će se vjerojatno popraviti i Miro će, kao i svi drugi, biti za Kolindu".

O tome koga će HVIDR-a podržati na predsjedničkim izborima odlučit će Glavni odbor i Predsjedništvo, kaže, a on će im sugerirati da je Grabar-Kitarović, iako su imali trzavica poslije posjeta Aleksandra Vučića, "ipak jedina kandidatkinja koja zadovoljava sve uvjete da može i dalje biti na čelu Hrvatske". Dodaje da u članstvu ima različitih razmišljanja, a odlučit će većina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro mu je, napominje, dobar prijatelj, ali "misli da ga neće podržati".

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo